"Maçın en değerli oyuncusu Necip Uysal'dı."

"Maçın en değerli oyuncusu Necip Uysal'dı."

Fanatik yazarlarından Metin Tükenmez, Osmanlıspor - Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi...

Ajans Beşiktaş - İşte Metin Tükenmez'in yazısı:

Osmanlıspor karşısına sakatlıklardan kaynaklanan zorunlu değişikliklerle çıkan Beşiktaş'ın ilk yarıdaki kötü görüntüsü asla kadro yetersizliğine ya da eksikliğine bağlanamaz. Şenol Güneş sezona bu takımla başlasaydı ligde aldığı derece bugün bulunduğu yerden farklı olmazdı, kadronun dışında kalanların hepsi oynasaydı da görüntü değişmezdi. Çünkü hedefinden sapmış, beklentilerin altında kalmış bir takımla, amacı olan karşıtının direnci doğal olarak birbirine eşit olmaz. Ne kadar iyi futbolcu, iyi takım olursanız olun, motivasyon eksikliği durumunda rakibinizin direncine yenik düşersiniz.  

Osmanlıspor ilk yarıyı önde bitirip, biraz da Beşiktaş'ın  görüntüsüne aldanınca kendileri için ligin en kritik maçını kaybettiler. Ne var ki hiçbir takım ligde oynadığı tek bir maçla düşmez ya da bir maç kazanınca şampiyon olmaz. Alınan sonuçlar ligde oynanan tüm maçların toplamının karşılığıdır. Beşiktaş maç boyunca motivasyon sıkıntısı çekmesine karşın, maçtan üç puan ile ayrılmasının temel nedeni Osmanlıspor'un en azından bir puanı korumak için oynamasıdır. İrfan Buz takımını geri çekince Oğuzhan'ın ayaklarındaki beceri ortaya çıktı. Çok güzel iki gol pası verdi, bunlar gol olmadı ama rakibin fiziksel direncini kırarak geriye çekilmesine neden oldu. 

Beşiktaş üç puanı aldı ama bazı oyuncuları motivasyon sıkıntısından maç boyunca kurtulamadı. Bunların başında Talisca gelmektedir. Talisca yumuşak stilli bir oyuncudur ama dünkü görüntüsüne bakıldığında Beşiktaş'ın gelecek sezonki kadrosuna nasıl gireceği tartışma konusu olur. Bonservisine 20 milyon Euro'nun üzerinde değer biçilen bir oyuncunun görüntüsü bu olmamalıdır.

Maçın en değerli oyuncusu Necip Uysal'dı. İlk yarıda sol bekte başarılı oldu, ikinci yarıda ise orta alanı güçlendirerek takımının yapısını değiştirdi. Türk takımlarının daha ileri gitmesi biraz da Necip gibi her durumda göreve hazır, hep sorumluluk alarak oynayan, kendini asla bırakmayan oyuncular yetiştirmesine bağlıdır. Larin'in de fizğiğne göre ayakları yumuşak, ceza sahasının dışından bile plase gol vuruşları yapabilecek bir oyuncu. Ancak oynaması gerekir. Vagner Love'ın peşine düşüleceğine Ların'e dikket etmek öncelikli olmalı. 

Etiketler :