Mahkeme karar verdi: Seçimde 2 aday olacak

Mahkeme karar verdi: Seçimde 2 aday olacak

Beşiktaş Kulübü'nde gelecek hafta gerçekleştirilecek olan olağan seçimli genel kurulda başkanlık için iki isim yarışacak.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Divan Kurulu tarafından önümüzdeki hafta yapılacak seçimli genel kurul toplantısında başkan adaylığı kabul edilmeyen Hürser Tekinoktay, mahkeme kararıyla başkan adayı oldu.

Divan Başkanlık Kurulu, 270 imzayı toplayan Hürser Tekinoktay'ın başkan adaylığı başvurusunu reddetmiş, dilekçeleri de kabul etmemişti. Tekinoktay ihtiyati tedbir isteyerek mahkemeye başvurmuştu.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde bugün görülen davada mahkeme Beşiktaş Kulübü'nün 270 dernek üyesi olduğu iddia edilen kişilerin üyelik şartı taşıyıp taşıyamadığının divan kurulunca tespit edilmesini istedi. Üyelik şartı taşıdıkları takdirde Hürser Tekinoktay'ın aday olabilmesi için yeterli sayı bulunduğunda başkan adayı olarak yer alabileceğine karar verdi.

Buna göre Beşiktaş'ta başkanlık için 2 isim yarışacak. Adaylık dosyalarını teslim eden iki ismin de kesin yönetim kurulu listelerini 8 Mayıs Çarşamba gününe kadar teslim etme hakları bulunuyor.

Siyah beyazlı kulüpte 5 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olağan seçimli genel kurulda çoğunluk sağlanamazsa, son genel kurul çoğunluğa bakılmaksızın 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek.