Mahmutyazıcıoğlu: "Avcı 'Bütün ekibimle geleyim, kupayı kaldıralım' dedi"

Mahmutyazıcıoğlu: "Avcı 'Bütün ekibimle geleyim, kupayı kaldıralım' dedi"

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Sözcü Gazetesi'nden Ali Aydın'a özel açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Abdullah Avcı sürecini şu sözlerle anlattı: "Abdullah Avcı’yı boşuna almadık. 'Bu vizyona sahip' diye Abdullah hoca geldi. Beşiktaş bir seçenek değil önceliktir. Önceliği Beşiktaş olmayana bu asil formayı giydirmeyiz. Abdullah Hoca Başakşehir ile bağı koptuğu saniyede Beşiktaş’a gelmek istedi.

PARA VARSA RANGE ROVER

Abdullah Hoca bize, 'Şampiyonluk mutluluğunu Beşiktaş ile yaşamak istiyorum. Bana müsade edin bütün ekibimle geleyim ve sezon sonunda kupayı hep beraber kaldıralım' dedi. Hocayla konuştuğumuzda kendimize, 'Bizim futbol anlayışımız çok eskiymiş, çok kötüymüş' dedik. Bize çok farklı bir vizyon çizdi. En büyük transferleri biz altyapıdan yapacağız. Hoca bana 4x4 Jeep lazım derse paramız olursa Range Rover alırız yoksa Lada Niva alırız."

GÜVENLİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

"Ödemeler hakkında üst düzey bir sistem geliyor. Başkan dahi artık gerek kişisel gerek kulüp ile ilgili veriyi sistemin içerisinden alamayacak."

Beşiktaşlı yönetici, muhasebe ve finansa yeni bir güvenlik sistemi getirileceğini söyledi. Mahmutyazıcıoğlu, "Bizde sorun sistemin kuralları yok. Artık yepyeni bir güvenlik dönemi başlıyor. Başkan dahi artık gerek kişisel gerek kulüp ile ilgili veriyi sistemin içerisinden alamayacak. Başkan denetleyecek, kontrolünü yapacak ama çıktısını alamayacak. Kulüpteki insanların görmesi gereken şey ödemeler yapılmış mı, yapılmamış mı? Bundan sonra kurulacak sistem' bütçe 5 milyon Euro ise 5.1 milyon Euro’yu kişiye teslim etmeyecek' şekilde işleyecek."

"Orman ne derse onu yaparız"

"Ben Başkan Fikret Orman'la geldim. Sanki kendim ortaya çıkıp seçilmişim gibi ben istifa edip gidiyorum diyecek bir aile terbiyesine sahip değilim. Beni başkan listesine yazdı. Bu yüzden istifa etmem. Ben kimseyi yarı yolda bırakmam. O ne derse öyle yaparız."

"Messi gelse para veremeyiz"

"Şu anda Messi gelse biz Burak Yılmaz'a verdiğimiz paradan 1 kuruş fazlasını veremeyiz. Dorukhan ve Güven gibi birçok oyuncu yeni sezonda Türk futbolunda kendisini gösterecek. Al dünya starını oynasın. Bu kolay iş."

"Bankalar Birliği parasını alacak"

"Bankalar Birliği sadece devletin bankalarının yaptığı bir iş değil. Bu bir konsorsiyum ve içinde özel bankalarda var. Ayrıca devlet bankası bile olsa kulüplere hibe edilmiş, faizsiz verilmiş bir parada yok. Devlet sadece kulüplerine güvenerek ekstra yüzde 20-25 destekle bir para verdiriyor. 2 yıl sonra verilen paralar geri alınacak." (Ali Aydın - Sözcü)