Martin Dahlin: "İnönü Stadı'nın atmosferi inanılmazdı"

Martin Dahlin: "İnönü Stadı'nın atmosferi inanılmazdı"

ABD'nin ev sahipliğini yaptığı 1994 yılındaki Dünya Kupası'nda üçüncülüğü elde eden İsveç Milli Takımı'nın unutulmaz isimlerinden Martin Dahlin, geçmişte Türkiye'nin 3 büyük kulübünden transfer teklifi aldığını söyledi.

Ajans Beşiktaş - Futbol kariyerinde birçok kulupte forma giyen Dahlin, Türkiye'nin 3 büyük kulübünden transfer teklifi aldığını söyledi. 

 

Eski İsveçli futbolcu, "Türkiye'nin 3 büyük kulübünden teklif aldım. Dünyanın en iyi 3 liginde futbol hayatımı sürdürme şansım oldu. Almanya, İtalya ve İngiltere'de futbol oynadım. Ve ne yazık ki 30 yaşımda futbolu bırakmak zorunda kaldım. Futbolu bırakmak zorunda kalmasam ben de Kennet Andersson gibi futbol hayatımın son yıllarında Türkiye'ye gelip, birkaç sene Türkiye'de futbol oynayabilirdim." ifadelerini kullandı. 

"İnönü Stadı'nın atmosferi inanılmazdı"

O dönem Malmö'de forma giyen Dahlin, 1990-1991 sezonunda Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Beşiktaş'ı 3-2 ve 2-2'lik sonuçlarla eledikleri maçları da çok iyi hatırladığını belirtti.

Beşiktaşlı Recep Çetin'in kendi kalesine attığı unutulmaz golün de asistini yapan Dahlin, şöyle konuştu:

"Beşiktaş ile zorlu maçlar oynadık. O turu geçebildiğimiz için çok mutlu olduk. O eşleşmeyle ilgili aklımda en çok kalan şey golden çok, İstanbul'daki atmosferdi. İnönü Stadı'nın atmosferi inanılmazdı. Beşiktaş taraftarı muhteşemdi."