Maziye bir bakıver(!) 4 ismin performansı aradaki farkı gösteriyor

Maziye bir bakıver(!) 4 ismin performansı aradaki farkı gösteriyor

Cyle Larin, Mustafa Pektemek, Vagner Love ve Güven Yalçın, son beş yılın "en kötü istatistiğine" imza atabilir!

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Kasımpaşa'nın ardından her ne kadar ligin maç başına en fazla gol atan takımı olsa da forvetlerinin performansı geçtiğimiz yılın gerisinde kaldı.

Beşiktaş'ta oyuna giren 4 golcü de fayda etmedi

Siyah-Beyazlılar’ın tecrübeli teknik adamı Şenol Güneş, önceki akşam Alanyaspor’la oynadıkları karşılaşmanın hücum hattında Güven Yalçın ve Mustafa Pektemek’i görevlendirdi.

Mücadelenin ilk yarısında 2 futbolcusundan da hücum hattında beklediği etkiyi göremeyen Güneş, ikinci yarıda bu 2 ismi kenara aldı. Tecrübeli teknik adam, 62’de Vagner Love’ı, 83’te de Cyle Larin’i sahaya sürdü. Ancak bu 2 isim de skor katkısı yapamadı.

Sezonun neredeyse yarısı bitti

Sezonun yüzde 44'ü geride kalırken, Negredo, Larin, Mustafa, Love ve Güven ligde sadece 10 kez rakip fileleri havalandırırdı.

Negredo'nun ayrılışı sonrası ileri uçta kalan 4 isim, performanslarının üzerine koyamadıkları takdirde, son 5 yılında en kötü istatistiklerine imza atacaklar.

1-242.jpg

MAZİYİ MUMLA ARIYOR

Geçtiğimiz yıllarda forvet mevkiinde flaş transferler gerçekleştiren siyah beyazlılarda 2014-2015'te Demba Ba, Mustafa ve Cenk 146 şutta 27 gol atıp, 6 asist yaparken, 2015-2016 sezonunda Cenk, Gomez ve Mustafa 167 kez kaleyi yoklamış, ağları 34 kez sarsarken 9 da gol pası vermişti.

2016-2017 sezonunda ise Cenk, Aboubakar, Ömer ve Demba Ba 168 şutta 35 gol bulmuş, 9 asist yapmıştı. (Sabah)

Etiketler :