Medi Bayreuth’u tanıyalım

Medi Bayreuth’u tanıyalım

Beşiktaş Sompo Japan’ın Basketbol Şampiyonlar Ligi Play-Off Son 16 Turu’ndaki rakibi; normal sezon gruplarında sıralama açısından en çekişmeli mücadelenin yaşandığı C Grubu’nu 22 puanla 4. sırada tamamlayan Medi Bayreuth oldu.

Ajans Beşiktaş - Almanya’nın Bavyera bölgesinin aynı zamanda müzik festivaliyle ünlü Bayreuth şehrinin takımı olan rakip ekip maçlarını 4000 kişilik Oberfrankenhalle’de oynuyor. Medi Bayreuth, son yıllarda önemli bir ivme yakalayan Almanya Ligi’nde 21. hafta sonunda 4. sırada yer alıyor.

Takımın en etkili oyuncusu ABD’li oyun kurucu Gabe York. Arizona Koleji kökenli 24 yaşındaki oyuncu, Şampiyonlar Ligi normal sezonunda maç başı 17.4 sayı, 4 ribaund ve 2.4 asist ortalamalarıyla oynadı. % 44 gibi önemli bir yüzdeyle 3 sayı kullanan York, takımın en önemli dış şut tehdidi. Bunun yanı sıra; atletik özellikleri ve spektaküler hareketleriyle maçın gidişatını etkileme potansiyeline sahip.

Power Forvet pozisyonunda görece kısa boyuna rağmen mücadeleci oyunuyla De’mon Brooks, takımın en önemli oyuncularından. Stephen Curry’nin de NCAA yıllarında formasını giydiği Davidson Koleji’nde oynadıktan sonra Avrupa kariyerine başlayan 25 yaşındaki oyuncu, Şampiyonlar Ligi normal sezon maçlarında takımına 10.9 sayı ve 4.3 ribaundluk katkı sağladı. Gabe York kadar dış şut denemese de Brooks da önemli bir dış şut tehdidine sahip.

Pivot pozisyonunda Alman oyuncu Andreas Seifert gösterişsiz ama etkili oyunuyla rakip pota altı savunmalarına sorun yaratabilen bir oyuncu. Dönem dönem Alman milli takımı formasını da giyen Seiferth, Şampiyonlar Ligi normal sezonunda 10.7 sayı ve 4.4 ribaund ortalamarıyla oynadı.

Serideki ilk maç 7 Mart Çarşamba Almanya’da, rövanş maçı ise 13 Mart Salı BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde oynanacak.

Beşiktaş Sompo Japan – Medi Bayreuth maçına bilet almak için TIKLAYIN

Etiketler :