Mehmet Demirkol: ''Beşiktaş, mental açıdan sağlam''

Mehmet Demirkol: ''Beşiktaş, mental açıdan sağlam''

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın 4-0 kazandığı BB Erzurumspor maçını bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Mehmet Demirkol'un bugünkü Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Penaltı golü sonrası zaten moral açıdan fazlasıyla kırılgan olan rakiplerinin üzerine hiç hız kesmeden gitmeleri, Beşiktaş’ın mental açıdan sağlamlığını gösteriyor. Dünkü maç, Siyah-Beyazlılar için mükemmel hafta sonunun mükemmel finali oldu.

Beşiktaş penaltıya kadar belki istediği tempoda topu çevirip çizgiye inemedi. Ancak riski artırırken savunma güvenliğini hiç kaybetmeden oyunu adım adım ileri taşıdılar. Oyun kilitlendiğinde ligde hemen her şampiyonluk adayı açık veriyor. İlk yarıda rakibe verilen 2 top dışında Beşiktaş bu açıdan kusursuza yakındı. Penaltı sonrası zaten moral açıdan fazlasıyla kırılgan olan rakiplerinin üzerine hiç hız kesmeden gitmeleri de mental açıdan sağlamlıklarını gösteriyor. Rakibi buyur etmediler, son darbeyi hızlı vurdular.

Penaltıya kadar Mensah ve Ghezzal’ın takımın biraz gerisinde kalması Aboubakar’ın savunma arasında yalnızlaşmasına neden oldu. Bununla bağlantılı olarak Erzurum’un dönen toplardaki çıkışlarında Rıdvan ve Souza gibi oyuncuların ekstra çaba sarf ederek açıkları kapamaları da son derece değerli.

Necip en iyilerden

Geçen hafta Alanyaspor, Beşiktaş’ın oyununu ön alan baskısıyla bozmuştu. Erzurumspor ise derin savunma tercih etti. Beşiktaş’ın alacağı riskleri özellike bek arkasına sarkarak değerlendirmeyi planlıyorlardı. Ancak Necip sarı kartlıyken Novikovas’ın oyundan çıkması ve akın yönünü tamamen kendi sağlarına çevirmeleri onları negatif etkiledi. İkinci yarıda oyunu tamamen Beşiktaş’a verdiler, Necip de sahanın en iyilerinden oldu. Beşiktaş için mükemmel hafta sonunun mükemmel finali oldu.

Etiketler :