Mehmet Demirkol: "Beşiktaş orayı cehenneme çeviriyor ama..."

Mehmet Demirkol: "Beşiktaş orayı cehenneme çeviriyor ama..."

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'in 3.haftasında oynanan Beşiktaş-Antalyaspor maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bein Sports'ta konuşan Demirkol, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta 3-2 kaybettiği müsabaka için; "Beşiktaş maçına birkaç açıdan bakabiliriz. İsveç’ten gelen bir turist düşünün. Taksim’de kalıyorsun, akşam ne yapayım diye düşünüyorsun. Akşam maç var. Gittin maça, seyrettin ve çıktın. O maça harcadığın parayı helal eder misin etmez misin? Herhalde edersin. Beşiktaş- Antalyaspor maçında muazzam bir gösteri vardı. İşin geneli doğru ama hatalar var. Hatalar nedir? Beşiktaş’ın kalesine gelen toplar gol oldu. Ciddi bir kaleci hatasından bahsetmek de mümkün değil. Beşiktaş çok ciddi kadro hataları yapılmadığı sürece ve oyunu ön alana yıkabildiği zaman, herkesin hücumun parçası olabiliyor. Bütün oyuncular hücumun parçası olabiliyorsa doğrudur. Fakat; bütün oyuncular savunmanın parçası olamıyor." dedi.

Demirkol sözlerini "Beşiktaş rakibi kapatıyor sahasına ve orayı cehenneme çeviriyor. Beşiktaş topyekün hücum yapabiliyor ama savunma yapamıyor. 1 sene önce bunu çok iyi yapıyorlardı. Şampiyonlar Ligi’nde belli kırılmalar oldu. Bunun iki temel sebebi var. Bülent Korkmaz’ı ve oyuncularını tebrik edelim. Antalyaspor golleri nasıl attı? Bir kere Beşiktaş’ın orta sahası idealinden uzak. Tolgay ve Oğuzhan çalıştı. Oğuzhan dün maçın kahramanı olabilirdi. 2 gol atsa bugün manşetler Oğuzhan olurdu. Türlü türlü başlıklar olabilirdi. Beşiktaş’ın ilk golünde Tolgay gölge koşu yapıyor. Orta saha zafiyeti var. Atiba yok demiyoruz, Atiba gibi bir oyuncu yok diyoruz. Savunmanın top yapma becerisi de önemli. Beşiktaş'ın savunmacıları ileride iyi oynuyor. Savunmadayken zorlanıyorlar. Beşiktaş kendisini geriye atıyor." şeklinde sürdürdü.

Deneyimli gazeteci ayrıca "Vida’nın çıkmasıyla arkadaki diziliş değişti. İyi giden oyun düştü. 4-5 dakika rakibi hapsetmiş bir oyun oynanıyordu. Şenol Güneş’in verdiği cevap; anlık bir sinir yükselmesi. Bunu söylemeyecekse yorumcular neden var? Saha içine girip konuşmak diye bir iş yok ki. Bu işin kendisi burada oturup konuşmak. Bu işi kaldıralım diyorsa bu da bir görüştür, saygı duyarım. Vida sakat ise çıkıyorsa oyunu bozmadan yapılabilirdi. Vida’nın çıkması kritikti görüşüne katılıyorum. Gol olursa her şey değişir mantığı.

Atiba ve Medel’in olduğu bölgede adamı orta sahada bu kadar kolay geçebilir misin? Adama 3 defa pasaport sorarlar. Tartışmalı pozisyon gol. Peki kural doğru mu, bence değil. Bir elle oynama da var diye düşünüyorum. Kuralları bilmememizden kaynaklı şeyler var. Ama kural doğru değil. Pozisyonu 84.kez izlediğimizde falan görebildik. VAR’dan nasıl kaçar? Buradan, VAR ne işe yarıyor kardeşim diyemezsin. VAR’ı birileri beğenmiyor diye sistemi çöpe atamayız. VAR en iyi, ideal durumunda değil. Bir hakem ekran başında ne görüyorsa zaten söylemeli. Bu iş oraya doğru gidecek zaten." ifadelerini kullandı.

Etiketler :