Mehmet Demirkol Erzurumspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi

Mehmet Demirkol Erzurumspor - Beşiktaş maçını değerlendirdi

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasın oynanan maçları ve sporun gündemini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Yayıncı kuruluş beIN Sports'ta yayınlanan beIN Manşet programında konuşan Mehmet Demirkol Beşiktaş hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Seyrettiğim en iyi oyunlardan biriydi Erzurumspor – Beşiktaş maçı. Erzurumspor, Beşiktaş’tan iyi başladı. 7 yerli oyuncuyla oynadılar bildiğim kadarıyla. Bu da güzel bir şey. Tribünler dolu, zemin iyi. Harika bir futbol akşamı oldu. İlk 45 dakika içinde sonuna kadar tebrik etmek lazım. Bu takımın nefesi 90 dakikaya yetmiyor, daha kontrollü mü oynasak diyenler olacaktır. Erzurumspor’un muhtemelen hedefi kümede kalalım, ilk 10’a girelim olabilir. Bu ritimde oynamak kolay değil.

 

Beşiktaş bıkmış gibiydi. Şenol Güneş’in yüzünü düşüren de bu oyundu. Fenerbahçe de bunu zaman zaman yapıyor. İnsanların zihnini okumak bizim işimiz değil ama Beşiktaş bildiğimiz takımın çok gerisindeydi ilk yarıda. Böyle bir çöküntünün ardından 3-1’i almak da önemli. Quaresma ilk yarıda çok sinirliydi. İkinci yarıda işi bitirdi adam. Erzurumspor ile ilgili övgülerimi saklı tutuyorum.

Beşiktaş geçen sene Negredo’dan yararlanamadı. Talisca’nın üstünden işler yürüyordu. Belki de 10 numara olmadan oynamak lazım. Oğuzhan’dan 10 numara yaratmak yerine böyle oynamak daha mantıklı olabilir. Vida da geniş alanda bazı problemler yaşadı. Eğer satılabilseydi, 15 milyon Euro’nun üstü iyi olurdu diye düşünüyorum. Şampiyonlar Ligi motivasyonu ile Avrupa Ligi motivasyonu da aynı olmuyor. Bunu da söylemek lazım.

"Arsenal Oğuzhan'ı neden transfer etti, neden devam etmedi sahada görülüyor"

Beşiktaş 56 dakikada faul bile yapamadı istatistiği var. Peki, topa ne kadar sahip oldular? Oyuna bakarsan, ilk yarıda oyuna hükmeden ev sahibi Erzurumspor’du. Topla oynamada önde olsanız bile rakip oyuna hükmedebilir. Biraz öyle oldu. Oğuzhan ve Tolgay’dan Şenol Hoca 10 numara performansı bekliyor. Fakat; o performansı alamıyorsunuz. Oğuzhan için de Tolgay için de alamıyor. Eğer alamıyorsan bir şeyler beklememek lazım. Arsenal de Oğuzhan için bu tercihi yaptı. Oğuzhan kötü bir oyuncu değil ki. Bu adamın Arsenal tarafından neden tercih edildiğini, daha sonra neden devam edilmediğini maç içinde anlıyorsun. Oğuzhan’ı da zorlamamak lazım.

"Tolga'da güven erozyonu oldu"

Kaleci departmanının Beşiktaş’ta iyi dizayn edilmesi lazım. Fabri hata da yapıyordu ama seyirciyle o güven ilişkisi kurulmuştu. En başta Tolga’da da o vardı. Tezahüratlar ve pankartları hatırlıyorum. “Tolga’dan utanın, bakın nasıl oynuyor” deniliyordu. Fakat; o güven erozyona uğradı. Utku’nun da üçüncü kaleci pozisyonuna düşmemesi lazım." (Ajansspor)

 

Etiketler :