Mehmet Demirkol: ''Kartal’ın avantajı arttı''

Mehmet Demirkol: ''Kartal’ın avantajı arttı''

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın son dönemdeki yükselişini bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Mehmet Demirkol'un bugünkü Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Souza, Atiba ve Mensah’ın çevresine bir oyun inşa etmek hiç de zor değil derken Ghezzal ve biraz hareketlenen Oğuzhan ve Dorukhan da resme dahil olunca avantaj büyüdü. Gün itibarıyla Beşiktaş savunma orta saha mesafesini ayarlamayı bilen bir takım görüntüsü veriyor. Açık söylemek gerekirse 2 hafta önce bu işin olmayacağını düşünmeye başlamıştım ama şimdi durum farklı. Orta saha savunmayı doğru etkiliyor. Yine bireysel hatalar yapılsa da Welinton-Vida ikilisi savunma çizgisini orta sahaya yakın tuttukça sorun küçülüyor. Burada Atiba’nın hem santrfor gibi hem çapa oynayabilmesinin payı büyük. Atiba, yaşsız bir oyuncu ve hâlâ saha boyunca var. Hem mental hem de fizik olarak. 

Antep maçında golü bulur

Gaziantep maçı bu çerçevede hücum ekibine bakar. Sumudica, büyük maçlarda doğru oyunu seçmesiyle ünlü bir hoca değil. Ligin başında Galatasaray illüzyonunu bize yaşatan oydu. Antep karşısında zor pozisyon veren ve bir şekilde golü bulabilecek bir Beşiktaş izleyeceğimizi düşünüyorum. Ancak sonrasındaki fikstür için fazlası lazım. 3 oyuncunun potansiyellerine çıkması her şeyi değiştirebilir. 

Adem Ljajic isteksiz

Sergen Yalçın Ljajic’i hayata döndürebilir mi emin değilim. Çünkü oyuncu isteksiz. Ancak Ghezzal, Aboukabar ve Oğuzhan için yapabilecekleri var. Abubakar, ‘aman sakatlanır mıyım’ ruh halinden çıkmalı. Beşiktaş’a 2. viteste santrfor olunmaz. Larin’in gösterdiği ilerlemeye Güven de eşlik etmeli. Onun potansiyeli daha yüksek. Ghezzal’ın Leicester güvensizliğini atması zor olmaz. Ve Oğuzhan’ın yeniden ‘50 milyon Euro’luk’ bir oyuncu gibi hissetmesiyle iş tamamen değişir. Oğuzhan’ın sadece işini yapıp başka hiçbir şeyle ilgilenmemesi şart. Oğuzhan’ı ‘an’lar yıldız yaptı, yine o ince işlere dönmeli, yüksek kontrasyonla o anları kovalamalı. Kaptanlığı vs. değil. Bunlar olursa kimse kadro yetersizliğinden bahsetmez.

Etiketler :