Mehmet Demirkol: "Oyuncular onu çiğ çiğ yer"

Mehmet Demirkol: "Oyuncular onu çiğ çiğ yer"

Mehmet Demirkol, Sergen Yalçın'dan boşalan teknik direktör koltuğunu doldurmak için çalışmalarına devam eden Beşitaş'ta futbolcuların, Önder Karaveli'yi istediğini iddia etti. İşte Demirkol'un çarpıcı Beşiktaş yorumları...

Ajans Beşiktaş - Mehmet Demirkol, Socrates Dergi'nin Youtube kanalında, Beşiktaş'ın teknik direktör arayışları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"Onu çiğ çiğ yerler!"

Önder Karaveli kadar kulübün içinde bulunan başka kimsenin olmadığını belirten Mehmet Demirkol, Önder Hoca'nın teknik direktörlük koltuğunda devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın Önder Karaveli'nin devam etmesi yönünde karar verememesini, takım içindeki oyuncuların baskın karakterli yapılarına bağladı. Demirkol, "Oyuncular onu çiğ çiğ yer. Bayılıyorlar, hepsi Önder Hoca gelsin istiyorlar şu an. Neden? İdare ederiz diyorlar çünkü." ifadelerini kullandı.

"Yönetimin öyle bir gücü yok!"

Yönetimin tutumunun, oyunculara karşı Önder Karaveli'nin yanında olabileceğini düşünmeyen Demirkol, "Önder Hoca'yı senin koruman lazım. Diyeceksin ki abicim patron bu. Sen kendini bu adama beğendiremezsen, tribüne çıkarsın. Diyebiliyor musun Batshuayi'ye bunu? Pjanic'e diyebilir misin bunu?" derken, "Oyuncular Sergen Hoca'yı idare edemediler. Orada bir çatışma doğdu. Hiyerarşiyi bozduğun zaman, herkes hata yapar. Hiyerarşiyi kur. Öyle bir gücü var mı yönetimin? Yok... Ahmet Nur Çebi en kolayına gitmek istiyor, Şenol Güneş... Baş öğretmeni koyacak oraya, Şenol hoca da orayı çalkalar. Ama bununla bir gelecek kuramazsın." ifadeleriyle, yönetimin hiyerarşi kurmak konusunda yetersiz kaldığını ve bundan kaçış yolu olarak Türk futbolunda kendini kanıtlamış isimlere yöneldiğini vurguladı.

Bruno Pinheiro iddiaları

Ünlü spor yorumcusu, Beşiktaş ile ismi anılan Portekizli çalıştırıcı Bruno Pinheiro hakkında ise "Biz 'neden' sorusunu düşünmeyi bıraktık. Neden gelsin? Neyi uygun gördünüz? Türkiye'de kulüplerin sportif direktörleri olmalı. Senin formasyonun, bu sportif kararları verebilecek yeterlilikte mi? Bir teknik direktör gidecek, yerine bir başkası gelecek. Bambaşka iki adam. Bütün kulüp bir adama uyacak. Ne oldu senin kültürün?" diyerek, Pinheiro isminin Beşiktaş'ta neden gündemde olduğunu merak ettiğini ve Türk futbolunda sportif kadronun gerekli olduğunu ifade etti. (Ajansspor)