Mehmet Demirkol: "Şenol Güneş'i formsuzluğa iten sebeplerden biri..."

Mehmet Demirkol: "Şenol Güneş'i formsuzluğa iten sebeplerden biri..."

Bein Sports yorumcusu Mehmet Demirkol, Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Bein Sports'ta yorumculuk yapan deneyimli gazeteci Mehmet Demirkol, Bursaspor ile Beşiktaş arasında oynanan ve 1-1 sona eren müsabakayı değerlendirdi. Demirkol, şu ifadeleri kullandı;

"3 büyük takım da orta sahasını oturtamadı. Şenol Güneş’i de formsuzluğa iten sebeplerden biri. Bundan sonra kulüp takımı çalıştırmam demişti. Kulüp takımı çalıştırmaktan yoruldu. Medel ayakta kalmaya çalışıyordu. İki tane sarısı vardı, net. Oyundan atılabilirdi. Bir çeşit çarpışma ama bilinçli çarpışma diyebiliriz. Topla hiç alakası yoktu. Medel çok ekstra oynamak zorunda kalıyor. İyi oyuncu. Şu ana kadar gördüğümüz en iyi orta sahadan ise uzaklar. Ljajic geldikten sonra ne olur? Atiba-Medel-Ljajic olur. Diğerleri dışarıda kalır."

"Oğuzhan biraz kendisini geriye atınca kimse ona yaklaşamadı. Bursaspor orta sahası yerleşimini oturtamadı ve uzak kaldılar. Oğuzhan da yüzünü dönünce işi bitirdi. Tek bir oyunla Beşiktaş’ta oynayamazsın. 360 dereceyi çok iyi kontrol etmen ve hamle yapman lazım."

"Beşiktaş’ın 10 numarası olacaksan çevre kontrolünü iyi yapman lazım. Beşiktaş’ın yediği golde Adriano tutukluk yaptı. Bazı şeyler yaşlılıktan olabiliyor. Adriano yetişemedi değil de tutukluk yaptı demek daha doğru olur. 80.dakika ve çok büyük çaba harcamışsın. Genç oyuncu o tutukluluğu yapmazsın. Orası kaos. Ne olduğu belli değil. Top kendi kendine gol olmaz, adamı tut der eski futbolcular. Sen bir adamı tutarsın başka bir adam gelir işi bitirir. Top ve adam kontrolünü birlikte yapman gerek. Adriano ve Pepe’nin durumu tamamen yaş sorunu. Oğuzhan’ın yaptığı ise büyük hata."

"Negredo ile Chedjou’nun pozisyonunda artık kafaya bakılmıyormuş. Kafan bir metre önde olsa topa vursan, ayak geride olsa ofsayt olmuyor gibi enteresan yorumlar var. Babel’in pozisyonunda ofsayt kuralının elle tutulur bir tarafı kalmadı. Kaldır gitsin moduna girdi insanlar. Önceki dönemlerde ofsayt pozisyonu daha netti. Ofsayt konusunu bir çalışmak lazım. Bursasporlu Barış’ın ayağı önde olduğu için ofsayt yok. Bursaspor-Beşiktaş maçında VAR hakeminin ceza alması lazım."

"Şenol Hoca maçı ve pozisyonları çok güzel anlattı. Ama Oğuzhan kısmı yok anlattıkları arasında. Herhalde hoca Quaresma’ya bakıyordu."

Etiketler :