Mehmet Demirkol: ''Souza-Atiba-Mensah üçlüsüyle bir temel oluşturabilirsiniz''

Mehmet Demirkol: ''Souza-Atiba-Mensah üçlüsüyle bir temel oluşturabilirsiniz''

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın kadrosunu, gidişatını ve Sergen Yalçın'ı bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Mehmet Demirkol'un bugünkü Fanatik Gazetesi'nde yer alan yazısı;

1- Sergen Yalçın’ın elindeki kadro geçtiğimiz yılların gerisinde ama yine de etrafına inşaat yapılacak bir temeli var. Souza-Atiba-Mensah üçlüsüyle bir temel oluşturabilirsiniz. Bundan sonrası ise teknik direktörlüktür. Sergen hoca, daha önce performans maksimizasyonu konusunda doğru işler yaptı. Şartlar iyi olursa yine yapabilir. Ancak ekonomik olarak rahat olmayan bir oyuncu grubunu idare etmek kolay değil.

2- Hoca ekiple çalışmayı seven, buna açık bir teknik direktör. Çağdaş Atan da zihni açık futbol düşünen planlama yapmayı bilen, rakip analizi konusunda bilgili bir kişi. Onun gidişi Sergen hocayı etkiledi. Ama bu futbolda var. Olabilir. Büyük sorun ise bu pozisyona birisini almak bir yana yeni kimsenin gelmeyişi. Sizce Alanyalı yöneticiler Çağdaş Atan’a nasıl karar verdiler? Onunla çalıştıkları için değerini biliyor olabilirler mi?

3- Artık transfer teknik direktör işi değil. Bir teknik adam hem takım çalıştırıp hem rakip analizi yapıp hem de dev oyuncu okyanusuna hakim olamaz. Bunu bir ekip yapar. O yüzden ‘hocanın listesi’ hikayesini bir kenara bırakıp, kulüp scouting organizasyonuna yatırım yapma gerekir.

4- Hocanın açıklamalarındaki daha önemli konu ise konuşma tonunda hissedilen kopuş. Beşiktaşlı olmasam bırakıp gideceğim der gibi.

5- Gelelim 20 günlük araya. Mourinho, Barça’dan fark yediğinde keşke yarın hemen maç olsa, önümüzdeki haftayı beklemek çok zor olacak demişti. Haklı. 3 hafta boyunca evinde kaybetmiş olan bir takımı, bu huzursuzluk ortamında bir arada tutmak zor olacak.

Etiketler :