Mehmet Demirkol: ''Uğurcan, tek başına bir takımdı''

Mehmet Demirkol: ''Uğurcan, tek başına bir takımdı''

Beşiktaş'ın 2-1 kaybettiği Trabzonspor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Mehmet Demirkol değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Mehmet Demirkol'un bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı;

Trabzon’da Nwakaeme, herkesten farklıydı ve ayağından top almak imkansızdı. Yüzde 90, maçın kahramanıydı. 2-1’den sonra Beşiktaş baskısına duvar ören bölümün kahramanı da yüzde 100 Uğurcan’dı .

Nwakaeme sahadaki herkesten farklıydı. İstediği her şeyi istediği gibi yapabildi. Ayağından top almak dün imkansızdı sanki. Ona karşı yapılan her müdahale girişiminde hemen kılıcını kullanan bir matador gibi sakin ve beceriliydi. 

Karşısına dikilen bütün rakiplerini hayattan küstürecek bir parıltıda oynadı. Dün zaten çok yüksek olan standardını başka bir seviyeye çıkardı. Maçın kahramanı %90 O. 2-1’den sonra Beşiktaş baskı kurduğunda duvarı ören Uğurcan ’a da hakkını vermek lazım tabii. O bölümün %100 kahramanı da O.  

İstediği bir sahneydi

Maçın başında sakatlanan Parmak’ın oyundan çıkmasıyla ne kadar ilintili bilinmez ama bu iki hocanın takımlarının bu kadar orta sahayı by-pas eden bir oyun oynamaları normalde beklenmez. Maçın başında 15 dakika süren Beşiktaş baskısını Trabzonspor kırana kadar durum farklıydı. Ama sonra özellikle Berat’ın doğru paslarla oyunu açışıyla Beşiktaş’ta takım boyu hiç olmadığı kadar uzadı. Bu Nwakaeme’nin tam da istediği bir sahneydi ve gerçek anlamda tek kişilik bir gösteri sergiledi. 

Eksikliği hissedildi

Berat’ın oyundan çıkıp Bakasetas’ın girişi sonrası gol geldi. Sonrasında Beşiktaş öne çıkınca Berat’ın eksikliği hissedildi. Bakasetas-Berat ikilisi sahada olsa muhtemelen özellikle Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra bu kadar baskı yemeyebilirlerdi. Ne doğru düzgün kontra yapabildiler ne de paslaşıp baskıyı kırabildiler. Ancak Uğurcan tek başına bir takımdı. Oyuncu performanslarıyla galibiyeti hak ettiler.

Etiketler :