"Mekan mı oynatıyor dersiniz Sergen Yalçın mı?"

"Mekan mı oynatıyor dersiniz Sergen Yalçın mı?"

Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Hasan Sıraçiçek, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Hasan Sıraçiçek, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Uçtu uçtu Kartal uçtu… Mekan mı oynatıyor dersiniz Sergen Yalçın mı, bilmem. Ama… Avrupa yorgunu iki devin Vodafone Park'taki Süper Lig buluşması gerçek bir futbol festivaline sahne oldu. Tebrikler! "Ne oynadılar ki futbolu meth ediyorsun?" diyeceksiniz.. Oynadılar... Hem de "Dev derbi" adına yakışan şekilde bir zekâ, akıl ve strateji oyunuydu Beşiktaş ile Galatasaray'ın mücadelesi. Her anını dikkat ve keyifle izledim.

Şampiyon geri döndü

Şöyle ki son 5 maçta kalesini gole kapatamayan Kartal dev karşılaşmada Larin ve Ghezzal'ın daha çok rol almasıyla o beğenilen ve ezberlenen klasik oyun formatına yeniden döndü. Beşiktaş maçın genelinde topa daha çok sahip olan taraftı. Oyunun büyük bölümünü G.Saray'ın sahasında oynadı. Özellikle Morutan, Berkan ve Taylan'ı oyuna sokamadı. Diagne'yi başarıyla kontrol etti ve Galatasaray'ı zorladı. Fatih Terim'in Mustafa Muhammed hamlesini bile etkisiz kıldı.  Bu, Sergen Yalçın'ın futbolseverlere sunmak istediği ya da şampiyon Beşiktaş'ın geçen sezonki o coşkulu, seyir keyfi yüksek, taraflı tarafsız herkesin güzel futbolunun habercisi olan bir gelişme.

Hızlı Beşiktaş

Nitekim, Galatasaray karşısında Cicaldau'nun golüyle 1-0 geriye düşen Beşiktaş set oyunuyla buna çok çabuk cevap verebildi... Ki, Umut Meraş'ın mükemmel ortasına iyi yükselen gizli santrafor Larin'in kafası oyuna denge getirmekle kalmadı, Kartal'ın daha da özgüvenini artırdı. Nitekim daha çok pozisyona giren Larin ikinci golü atsa da bir o kadarını da kaçırdı. Bu da Batshuayi'nin etkisiz kaldığı maçta Larin'in üstlenmiş olduğu gizli forvet kimliğinin hakkını verdiğini gösterir ki, bu Beşiktaş adına maç kazanmak kadar güzel bir gelişme. Pijanic ile rahat pas yapan Kartal'ın başarılı futbolu ilk golde Muslera'yı boşa çıkarıp, Nelsson'u hataya sürüklerken Fatih Terim'i de hamleye yöneltti. Penaltıyı Mustafa’ya kullandırmak büyük hataydı. Nitekim Ersin başarılı bir kurtarışla Beşiktaş'ı yeniden zirveye ortak etti.

Maçın adamı: Larin