Mert Nobre: "Fenerbahçe’den Beşiktaş’a gidince korkudan evden çıkamadım"

Mert Nobre: "Fenerbahçe’den Beşiktaş’a gidince korkudan evden çıkamadım"

Süper Lig'de uzun yıllar Beşiktaş forması giyen Mert Nobre, Fenerbahçe'den siyah beyazlı kulübe transfer olduğu süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - 2004 yılında Fenerbahçe’ye transfer edilen ve sarı lacivertli kulüpte şampiyonluklar yaşayan Mert Nobre, 2006’da ezeli rakipleri Beşiktaş’a imza attıktan sonra yaşadıklarıyla ilgili itiraflarda bulundu.

NTV’de yayınlanan bir programa katılan Nobre, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta yaşadıklarına değinirken, siyah beyazlı takıma transferi sonrasında iki üç ay korkudan dışarı çıkamadığını söyledi.

Nobre ayrıca, Türk vatandaşlığına geçmesine rağmen dönemin Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’in kendisini milli takıma almaması nedeniyle kızgın olduğunu söyledi.

İşte Mert Nobre’nin çok konuşulacak açıklamaları:

“Beşiktaş’a imzaladıktan sonra Brezilya’ya tatile gittim. Sonra kamp başladı. İki üç ay boyunca sadece tesis, ev ve stat arasında gidip geldim. Korktum tabii. Fenerbahçe’den Beşiktaş’a transfer olmam normal görülmedi.”

“İki ay evden çıkamadım”

“Arkadaşlarıma vefasızlık yapmış gibi hissetmedim. Çünkü Fenerbahçe kalmamı istemedi. Aşağı yukarı iki ay evden çıkmadım. Sonra eski tercüman Samet Güzel ile konuştum. Bana ‘Nobre sakin ol. Taraftarlar profesyonel olduğunu biliyor’ dedi. Sonra ben de rahatladım. Ben de biliyorum çok normal değil bu transfer ama bizim iş profesyonel.”

“Tümer Metin’in 10 numara giyecek dediler…”

“İmzalarken formamın 11 numara olduğunu gördüm. Tümer Metin onu giyiyordu saygı duyduğum için kabul etmedim. Ancak bana ‘Tümer Metin 10 numara giyecek’ dediler. O zaman kabul ettim resim çektirdim. Sonra öyle bir kaos oldu ki. Tümer de Fenerbahçe’ye gitti. Hiç konuşmadık bu konuyu onunla.”

“Fenerbahçe’de takım daha iyiydi”

“Fenerbahçe zamanı takım daha iyiydi ve her sene bir iki tane transferle geçiriyorduk ancak takım hemen hemen aynıydı. Beşiktaş’ta öyle değildi. Benim zamanımda 15 tane transfer yapıldı. Fenerbahçe’de 2,5 sene aynı hocayla geçirdim. Beşiktaş’ta 5 senede 6 hoca gördüm. Bu oyuncu için baya fark yaratıyor.”

“Fatih Terim’e kızgınım”

“Beşiktaş’ta bir gün antrenmanda Aurelio yanıma geldi ve ‘Bu sefer kesin alacaklar seni milli takıma’ dedi. Fatih Terim beni sormuş. Heyecanlandım elbette. Akşam listenin gelmesini bekledim. Sonra bir baktım, yokum.”

2006-2011 yılları arasında Beşiktaş forması giyen Nobre, daha sonra Mersin İdman Yurdu, Kayserispor, Wil 1900, Erzurumspor ve Gençlerbirliği’nde mücadele etti.

40 yaşındaki Brezilyalı, Hatayspor ve Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük yaptı. (Sözcü)