Metin Albayrak'tan Oğuzhan Özyakup yorumu

Metin Albayrak'tan Oğuzhan Özyakup yorumu

Derbi maçta oyuncuların performansını değerlendiren Albayrak, kaptan Oğuzhan Özyakup'un bekledikleri performansı sahaya yansıttığını dile getirdi.

Ajans Beşiktaş - Oğuzhan'ın, gol atamasa da kendisinden bekledikleri futbolu oynadığını belirten Albayrak, "Oğuzhan, takımı çok iyi yönetti. Kilit paslar attı. Gol pozisyonlarına girdi. Oyuncuların hepsi iyiydi. 3-0'lık galibiyetin mimarı tüm oyuncular." ifadelerini kullandı.

Galatasaray karşısında çok pozisyona girdiklerini vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

"Tosic bile gol attı. Tosic'in golünün anlamı farklı. Savunma oyuncuları genelde kornerde gol arar. Takımlarda genelde stoperler atılan kornerlerde öne çıkar ancak pozisyon sonrası hemen görev yerine dönmeye çalışır. Derbi maçta Tosic, öyle inanmış ki Galatasaray ceza sahası içinde kalmış ve top önüne geliyor. O da golünü kaydetti. Çok inanmış ve iyi hazırlanmıştık. Hocamızın katkısı çok büyük. Sonradan oyuna giren herkes görevini yaptı. Negredo da şık bir gol attı."  

Grandmedical Manisaspor karşısında aldıkları 9-0'lık galibiyetin ardından Galatasaray'a karşı da çok etkili bir oyun sergilediklerini aktaran Albayrak, "Derbi maçı, sonrasında bir kez daha izledim. Muslera'nın tuttukları değil, bizim kaçırdığımız 8 müthiş pozisyon var. Derbide pozisyon zenginliğimiz oldu. Takımda öyle bir heyecan vardı ki Quaresma, Oğuzhan gol kaçırdıkça kenarda Negredo ve Talisca üzüntüden kendilerini yerlere atıyorlardı." değerlendirmesinde bulundu.

(Futbol Arena)