Metin Tekin: "Benim santrforum Burak'tır..."

Metin Tekin: "Benim santrforum Burak'tır..."

Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, evinde Göztepe'yi 1-0 yendi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park Stadı'nda konuk ettiği Göztepe'yi Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 mağlup etti ve puanını 47'ye yükseltti. 

beIN Sports yorumcularından Metin Tekin, Beşiktaş-Göztepe maçının ardından değerlendirmelerde bulundu:

Metin Tekin: "Beşiktaş puan kaybedecek gibi durmadı"

1-0 tehlikeli bir skordur ama oyun o hissi vermedi. Beşiktaş puan kaybedecek gibi durmadı. 26 orta yaptı Göztepe. Bu bana enteresan geldi. Sayı tabii son bölümde belki artmış olabilir. Ama Beşiktaş hak etti galibiyeti. İkinci yarıda Göztepe çıkamadı. Daha önde basan bir Beşiktaş vardı. Özellikle Vida çok etkiliydi. İstediği işi yapabildi Beşiktaş. Göztepe de oyun disiplininden hiç kopmadı.

Burak Yılmaz, bıraktığı yerden devam ediyor. Tam bir santrfor olduğunu gösteriyor. 1-0 ve 3 puan. Böyle durumlarda böyle isimlere ihtiyaç vardı. 33-34 yaşında bir oyuncudan bahsediyoruz. Nefis bir kafa vuruşu yaptı. İyi bir golcü.

Burak Yılmaz ile kısa bir süre çalıştık. Sahadaki tutumunu biliyorum. Beşiktaş ile özel bir bağı olduğunu görüyorum. Bu performansı artırarak Beşiktaş'ın 1-2 yıl sorununu çözebilir. Full oynama şansı olursa gol krallığında yarışa girmez bile. Aç-kapat yapar. Kusursuz vuruşlar yapıyor. En doğru yere vurabiliyor. Bunu golcüler bilir. Biz de onlardan duyarız. Kusursuz vuruşlar yapıyor. Bunu da büyük bir istikrarla yapıyor. Kendisine bakan bir oyuncu. Beşiktaş ile arasındaki bağ da kuvvetli. Gol atma arzusu var. Yarışma arsuzu da var. Bu arzuları ve yetenekleri onu 3 yıl daha oynatabilir.

Metin Tekin: "Benim santrforum Burak'tır..."

Burak'ın geçmişine bir bakın. Trabzonspor, Galatasaray, Çin, A Milli Takım... Performansı sene sonunda düşmüyor. Kaç golü oldu hatırlamıyorum ama 200 gol atan oyuncular arasında olacaktır. Beşiktaş, bu seneden itibaren, 'Benim santrforum Burak'tır' yazıp yoluna devam edebilir.

Burak Yılmaz kısa santrfor koşuları da yapmayı iyi biliyor. Tek maçta karar verilemez ama Dorukhan'ın da bir stoper özelliği var. Bu kolay iş değildir. Stoperler oyun kurma konusunda iyi olmalı. Stoperlerin ayakları önemli. Günümüzde artık topa sahip olanların günü oluyor. Bu açıdan da stoperler önemli bir hal aldı.

"İyi bir stoper..."

Kagawa, Ljajic gibi isimler sadece sızma değil her pozisyonu Burak'a hazırlayabilir. Beşiktaş'a ne orta sahalar geldi, gitti. Dorukhan bir stoper görüntüsü çiziyor. Hem de iyi bir stoper. Dorukhan elbette bir gün bir hata yapabilir. Yüksek toplara da çıkar. Çabuktur, serttir. Hakikaten böyle. Pozisyon bilgisi konusunda belki biraz sorunlar yaşayabilir. Seyirci sevdi, küçük bir kontratı var. Stoper devam ederse ben çok rahat edeceklerini düşünüyorum.

Etiketler :