Metin Tekin: "Gücü olanla, planlı olan"

Metin Tekin: "Gücü olanla, planlı olan"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Ajans Beşiktaş - Efsane Beşiktaşlı futbolcu, Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin derbiyi değerlendirdi. İşte Tekin'in yazısı:

"Tabii ki Başakşehir'in kazanması, Fenerbahçe açısından da çok önemli. Gerçi ben, bu galibiyet öncesi de Beşiktaş'ın oyun gücü ile Fenerbahçe'nin oyun planının karşılaşması olacağını düşünüyordum. Demem o ki, Beşiktaş evinde güçlü bir oyunu tercih edecek. Topa sahip olan, hücum yapan ve bu şekilde skor bulmaya çalışan bir Beşiktaş oyuncuları izleyeceğimizi düşünüyorum. Buna karşılık Beşiktaş'ın karşısında planı olan Fenerbahçe olacak. Bu plan ise önce savunmak, çabuk ataklarla hücuma kalkarak golü bulmak."

"Oyundaki anlayışta ortaya çıkacak değişikliği de skor belirleyecek. Yani Başakşehir galibiyeti ile ilişkilendirirsek, bu maçı kafasında beraberlik halinde avantajlı olacağını düşünen Beşiktaş yerine, galibiyete ihtiyacı olan Beşiktaş ortaya çıkmakta. Tabii ki, son şans olarak düşünmemek lazım ama kabul edelim ki, olası puan kaybı arada olan farkın bir maçlık mesafeye düşmesi, her iki takım için de çok gergin atmosfer olmasını sağlar. Tabii diğer yönü de ikincilik mücadelesi. Fenerbahçe kazanamaması durumunda ikincilik şansı neredeyse kalmamış olacak."