Metin Tekin: "Şampiyonluk adayım Beşiktaş"

Metin Tekin: "Şampiyonluk adayım Beşiktaş"

Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin, Süper Lig'i değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Metin Tekin şu ifadeleri kullandı: İstikrarlı çalışan Beşiktaş, yepyeni takım oluşturmaya çalışan Galatasaray, mali yapısıyla doğru yerlere doğru transfer yapmaya çalışan Fenerbahçe, 50. yılında 'Ben artık bu sene iddialıyım, iyi takım kurdum' diyen Trabzonspor ve geçen sene sürpriz ikinciliğinin yanında çok sevilen oyunuyla ve yine doğru transferleriyle, doğru kulüp yapısıyla Başakşehir ve Anadolu takımlarında kimin öne çıkacağı, baş altı olabileceği bir lig izleyeceğiz. Ben 10 haftada aşağıyla yukarı arasında ciddi bir mesafe olacağını düşünüyorum. 5-6 takım arasında küme de kalma mücadelesi de çok çetin geçecektir.

Birinci sıraya Beşiktaş'ı yazmak zorundayız. Çünkü son iki senenin şampiyonluk yaşamışlığı var. Onun dışında ben bu sene daha iddialı olabilecek bir Başakşehir bekliyorum. Yeni takımı kuran ve bunu ne kadar bu sezona yansıtabilirse Galatasaray da bence şampiyonluk yarışında olacaktır. Soldado transferiyle santrafor sorununu halledebilirse Fenerbahçe bu yarışın içinde kalmaya çalışacaktır. Ve 50. yıl iddiasıyla yeni takım kuran Trabzonspor; yani baktığımızda şampiyonluk yarışı Başakşehir'in katılımıyla beş takım arasında geçecek, sürpriz isim Medipol Başakşehir olur.

 Yeni transferleri görmek gerekir. Böyle bir saptamada bulunmak için en azından ligin 2-3 haftasının oynanması gerekir. Ama geçen seneyi göz önüne alırsak, ben Talisca'nın öne çıkacağını, gol kralının da Beşiktaş'tan çıkacağını düşünüyorum. Cenk Tosun, artık yeterli donanıma ve deneyime sahip oldu. Tabi ki Negredo da bu krallık yarışının tepesinde olacaktır. Sürpriz olarak bir diğer dünya yıldızı Adebayor olacaktır.

Etiketler :