Metin Tekin ve Önder Özen'den Fatih Aksoy yorumu

Metin Tekin ve Önder Özen'den Fatih Aksoy yorumu

Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında Osmanlıspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmayı yayıncı kuruluşun yorumcuları değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştı. Siyah-beyazlı takım, ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı karşılaşmayı 3-2 kazanarak son hafta öncesinde puanını 68'e çıkardı. Beşiktaş'ın gollerini Mustafa Pektemek ve Vagner Love atarken, siyah-beyazlıların ilk golünü Osmanlısporlu Anıl Karaer kendi kalesine gönderdi. Osmanlıspor'un iki golünü de Serdar Gürler kaydetti.

Karşılaşma sonrası beIN FC Programında müsabakayı yorumlayan Metin Tekin ve Önder Özen, müsabaka yorumlarının ardından bugün maçın son bölümünde görev alan, Beşiktaş'ın genç stoperi Fatih Aksoy'u değerlendirdi.

Önder Özen, Fatih Aksoy’un kulübe maliyeti 5 bin Türk lirasıydı. Ligde ve kupada maç oynadı. 21 yaşında. Çok da genç değil denildi. Futbolcu, orijinal stoper. Necip de kendi yerinde oynayabilirdi. Fatih ilk 11’de başlayabilirdi diye düşünüyorum.  Fatih Aksoy, oynayamaz bir oyuncu değil. Oynayabilir. Kadrolar geliyor, 10 yabancı, 9 yabancı… Yabancıya itirazımız yok ama bu oyuncular 33.haftada oynamayacaksa ne zaman oynayacak? Korkacak bir şey yok. Oynar bu oyuncular." 

Metin Tekin ise "Genç oyuncunun oynaması için yeterliliğinin olması gerekiyor. Demek ki hoca Fatih Aksoy’u yeterli görmüyor. Fatih’in kendisini ifade edebilmesi gerekiyor. Bu kural gençleri korumak için ortaya çıkarılmadı mı? Altyapıdan oyuncu bulundurmak zorundasın. Oynatmak zorundasın desen anlarım. Sadece bulundurmak zorundasın. Bunu anlamıyorum." dedi.

 

Etiketler :