MHK: Bülent Yıldırım "Siyah-Beyaz" hata yapmadı

MHK: Bülent Yıldırım "Siyah-Beyaz" hata yapmadı

Galatasaray’ın ilk golü öncesindeki taç tartışmalarına MHK de çare olamadı. Pozisyonu defalarca izleyen kurul üyeleri ortak bir noktada buluşamadı. Yıldırım’ın özellikle ilk yarıyı iyi yönetmediği ancak siyah-beyaz hata yapmadığı dile getirildi.

Ajans Beşiktaş - Galatasaray derbisindeki yönetimi nedeniyle Beşiktaş camiasının hedefi haline gelen hakem Bülent Yıldırım’ın, en fazla bir hafta dinlendirileceği ileri sürüldü. Tepkiler ve kamuoyu baskısı nedeniyle deneyimli hakemin bu hafta liglerde veya VAR’da görev almasının düşünülmediği, ancak kalan son iki hafta Merkez Hakem Kurulu’nun Yıldırım’dan yararlanacağı bildirildi.

Ligler yangın yeri

Özellikle sarı-kırmızılı ekibin ilk golü öncesi büyük tartışma yaratan “Mariano’nun vuruşunda top Caner’e çarpıp mı taca gitti?” sorusu net bir yanıt bulamazken, pozisyonu defalarca izleyen MHK Başkanı ve kurul üyelerinin ortak bir noktada buluşamadığı, deneyimli hakemi Beşiktaş aleyhine gösterdiği iki sarı kartı hatalı bulduğu, ilk yarıdaki yönetiminden hoşnut olmadığı, ancak siyah-beyaz bir hata yapmadığı kanaatinde olduğu öğrenildi.

Sadece Süper Lig’de değil, 1. lig ve alt kategorilerde şampiyonluk ve kümede kalma mücadelesinin sezon sonuna sarkması, MHK’nin de işlerini güçleçtirdi. Üst klasman kadrosunun yetersizliğine karşın, alt liglerdeki kritik maçlara süper lig hakemi atayan kurulun, mevcut koşullarda VAR hakemi ve 4, hakem bulmakta güçlük yaşaması, hesapları alt-üst etti.

Bunlara hakemlerin formsuzluğu ve hedef haline gelmesi eklenince, MHK’yi sıkıntı bastı.

TFF’den rekor görevlendirme

Galatasaray-Beşiktaş maçı son yıllarda benzerine rastlanmayan bir görevlendirmeye tanıklık etti.

Türkiye Futbol Federasyonu, üç hakem, bir 4. hakem, bir VAR ve iki AVAR hakemini Riva tesislerinde görevlendirirken, bir gözlemcinin yanısıra dört adet de maç temsilcisi atadı. Böylece Telekom Stadı’nda toplamda TFF adına 12 kişi derbide hizmet verdi.

33. hafta kritik

Süper Lig’de şampiyonluk ve küme düşme mücadelesi kızışırken, 33. haftada oynanacak maçlar ve hakemleri de önem kazandı.

Galatasaray-Başakşehir ve Trabzonspor-Beşiktaş maçlarının oynanacağı bu haftada, alt sıraları yakından ilgilendiren Bursaspor-Göztepe, Erzurumspor-Fenerbahçe karşılaşmalarına yapılacak atamalar da önem kazandı.

1. Lig’de ise ilk iki sırayı belirleyecek müsabakaların yanı sıra, play-off grubuna kalacak takımların netleşeceği son haftada Merkez Hakem Kurulu’nun tartışılmayacak hakemler bulmakta elinin bir hayli zayıf olduğu kaydedildi. (Milliyet)