“Milli Takım’da hiç Beşiktaşlı hoca gördünüz mü?”

“Milli Takım’da hiç Beşiktaşlı hoca gördünüz mü?”

Milli Takım, Beşiktaş, İbrahim Üzülmez, Sergen Yalçın ve Eto’o… Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’dan önemli açıklamalar!

Antalyaspor’un deneyimli çalıştırıcısı, Ay-Yıldızlıları çalıştırmayı çok istediğini belirtirken, “Siz hiç Beşiktaşlı Milli Takım Teknik Direktörü gördünüz mü?” dedi.

Beşiktaş tarihinin efsane oyuncusu olmasının yanı sıra teknik adamlıkta da büyük başarılar elde eden Rıza Çalımbay, AMK’dan Ali Aydın’a önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takımı çalıştırmayı çok istediğini belirten Çalımbay, “Bizim lobimiz diye bir şey yok. Lobi olsa. Siz hiç Beşiktaşlı A Milli Takım antrenörü gördünüz mü? Nasıl oluyor bu? Bir tane teknik direktör gösterin böyle” ifadesini kullandı.

ZOR ZAMANLARIN ADAMIYIM

Çalımbay milli takımla ilgili olarak, “Herkes bunu bekler. Ben Beşiktaş’ı ve Milli takımı çalıştırmayı çok isterim. Ama bunlar da lobi olayı ile oluyor. Ben başarısız olduğumu düşünmüyorum. Her takıma zor zamanında gitmişimdir. Buna Beşiktaş da dahil.

Gittiğimde her şeyden kopmuş bir Beşiktaş vardı. Ne bir transfer yapabildim ne de başka bir şey yapabildim. Buna rağmen o sene ikinci yarının lideri Beşiktaş oldu” dedi.

82’DEKİ ŞAMPİYONLUK BAŞKAYDI

Futbolculuğu döneminde Beşiktaş’ta yaşadığı şampiyonluklarının hepsinin kendisi için değerli olduğunu kaydeden Rıza Çalımbay, “Ama en değerlisi 1981-1982 yılındaki şampiyonluktur. Bir de bizim zamanımızda namağlup şampiyonluğumuz da önemlidir. O takım inanılmaz bir takımdı. En çok oynayan, kupa alan, şampiyon olan oldum. Ne hayal ettiysem hepsini yaptım. Futbola minnettarım” diye konuştu.

ANTALYA’DA HEDEFİM İLK 10

Buraya geldiğimizde Antalyaspor’un durumu çok kötüydü. Takımı iki puanla aldık. Buralara geldik. İyi bir ivme yakaladık. Ama bu demek değildir ki bu böyle bitiyor. İkinci yarı bütün takımlar için zor geçecek. Hem üst hem alt için. Ve bizim fikstür dezavantajımız var. Gaziantep ve Osmanlı deplasmanına gideceğiz. Zorlanacağız. Hem çalışarak hem takviye yaparak ilk yarıdakinden biraz daha olmamız gerekiyor. Ama ilk hedefimiz ilk 10’un içinde kalmak.

KASIMPAŞA DAHA YUKARIYA OYNARDI

Kasımpaşa’ya gittiğimde ilk sezon ‘15. ol yeter’ dediler. Öbür seneyi çok iyi yerde bitirdik. Hazırlığımı yapıyorum, yönetim geldi. ‘Biz küçülmeye gidiyoruz’ dedi. Yapacak bir şey var mı? Bu işler yönetimin işi. Onların vereceği karara bağlı. Ben nasıl ‘küçülmeyin’ diyeyim. O zaman elin kolun bağlı oluyor. Biz 2 puanla ve hakem kararlarıyla Avrupa’ya gidememiştik. Biz o kadroyu koruyup üstüne koysaydık yukarıya oynayan bir takım olurduk.

İBRAHİM VE SERGEN KRİZLE OLGUNLAŞACAK

İbrahim Üzülmez ve Sergen Yalçın da zamanla tecrübe kazanacak. Bu işler kolay değil. Bence zor yerlerde başlayıp sonrasında zorlukları rahat başarabilirsiniz. Buraya geldiğimde bir kriz vardı, onu yönetmeye çalışıyorum. Gaziantep’te de demek ki böyle bir durum vardı. İbrahim hoca oraya gitti. Kayseri’de de bir kriz var. Oraya da Sergen gitti. Kriz yönetmek çok önemli. Tecrübe işinizi kolaşlaştırır. Bu işi yapmak istiyorsan, işini çok seveceksin. Çok zor takımlarla çalıştım ve hepsinde krizi rahat aştım.

ETO’O BEŞİKTAŞ’A GİDERSE SEVİNİRİM

Samuel Eto’o olayı artık teknik yönden beni aştı. Artık yönetim ve kendisi arasında bir olay. YBir yere gidecekse gitsin sorun yok. Ben hemen tedbirimi alırım hiç bir problem yok. Beşiktaş’a giderse çok sevinirim. Çünkü iyi bir kulübe gidecek. Sadece Beşiktaş istemiyor. Üç takım istiyor. Bir de yurt dışından istiyorlar. Kendisi gelip ‘Ben gidiyorum’ dediği zaman ben bırakırım. Eto’o ‘Ben Beşiktaş’a gidiyorum’ demedi. Burada mutlu olduğunu söylüyor.

KERİM VE ÖMER GELMEK İSTEMEDİ

Beşiktaş kulübüyle yapılan görüşmelerin ardından Samuel Eto’o transferi bitme noktasına geldi.  Biz Kerim Frei ve Ömer’i istedik. İkisi de bir kere görüşmediler. Özellikle Kerim Frei görüşmek istemedi, ‘Ben yurtdışına gideceğim’ dedi. Ben Beşiktaşlıyım. Menfaatlerini her zaman düşünürüm. Benim hayatımdır. Hiçbir şeye değişmem orayı.” (AMK / Ali Aydın)