Milliyet Gazetesi’nin muhabirlerinden derbi analizi

Milliyet Gazetesi’nin muhabirlerinden derbi analizi

Milliyet Gazetesi'nin Beşiktaş ve Galatasaray muhabirleri canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Milliyet'in Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ ve Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, derbi öncesi gelişmeleri aktardı.

Nevzat Dindar:
"Talisca problem yaratabilir. Kenar ortalarla sürpriz kafa golleri var. Talisca klişe futbol oynamıyor. Uzun toplar, ara paslar, kafalar... G.Saray açısından bakarsak G.Saray taktik disipline sadık bilinçli, soğukkanlılık göstermek zorunda. Bazı oyuncuların çok sakin olması gerekiyor. Stresli bir maç. Galatasaray'da saatli bombalar var ama Beşiktaş'ta da var. Quaresma gibi... Pepe'nin kritik hamleleri gibi. Tosic gibi... Belhanda da çok müsait, her an kırmızı kart görecek bir potansiyel. Beşiktaş kaybederse orası karışır."

Serdar Sarıdağ:
"Ligin ikinci yarısı çok önemli. Çok farklı bir sezon göreceğiz. En az 13 günlük kamp planlanıyor. Lens, Medel gibi isimler o kampta takıma monte edilecek. 9 puan fark ciddi bir şey tabii. G.Saray'ın neden olduğu bir fark değil. Beşiktaş 2 kulvarda mücadele ediyor. Form durumu Avrupa'nın lider takımları vasfında."

Nevzat Dindar:
"Ne Eren, ne Sinan, ne Selçuk... Bunlardan 12'inci adam çıkmıyor. 13'üncü adam yok. Bir sakatlık olsa G.Saray için her şey değişir."

Serdar Sarıdağ:
"Fakat Beşiktaş'ta bir zenginlik var. Ama öyle durumlar var ki, bazen zenginlik de fayda etmez. Ama sakin olan takım derbiyi alır. Ben öyle görüyorum. Ben ideal kadroyu bekliyorum. Belki orta sahada bir değişiklik olabilir."

Nevzat Dindar:
"G.Saray'ın hangi takımla çıkacağını tahmin etmek sıkıntı oluyordu. Bence 10 kişisi belli. Yasin ile ilgili bir tereddüt var."

FATİH TERİM İDDİASI

Nevzat Dindar:
"Bugün Galaasaray'da Fatih Terim isminin gündeme gelmesi kadar normal bir şey yok. G.Saray kaybederse derbide, Başkan'ın teknik direktör denemesinin G.Saray'a zarar verdiğini gördüğünü düşünüyorum. Şu aşamada lider bir takım. G.Saray'ın aman aman bir fark yaratacak bir oyun, güven verecek bir teknik direktörü var mıdır? Soru işaretidir... Tudor kazanırsa büyük hoca olmaz, kaybederse kötü hoca olmaz. Beşiktaş'ın oturan etkili bir kadrosu var. Yenilmesi G.Saray'da olğanüstü bir gündem yaratır, ama Başakşehir maçındaki gibi olağanüstü bir durum yaşanırsa o zaman başka şeyler konuşuruz."

"BURAK YILMAZ PİŞMANLIĞI VAR MI?"

Serdar Sarıdağ:
"Beşiktaş'ın Burak Yılmaz pişmanlığı olması için ortada bir sorun olması lazım. Golü golcu atmaz, gol golcüye attırılır. Sorun Aboubakar'da değil, Aboubakar'ın arkasındaydı. Beşiktaş'ın gol bölgesinde sorun yok. Sosa'nın eksikliği hissediliyor tabi. Ama şimdiki Sosa değil, o zamanki Sosa."

Etiketler :