Mustafa Doğan: " Burak'ın attığı gollerden sonra..."

Mustafa Doğan: " Burak'ın attığı gollerden sonra..."

beIN Haber'de yayınlanan Gün Ortası programına katılan Mustafa Doğan, Quaresma'nın ayrılık haberleri ve Burak Yılmaz hakkında açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - Mustafa Doğan, Quaresma'nın gideceği yönündeki haberle için şunları söyledi:

"Sezon başı en etkili hücum silahları kim diye sorsanız; tüm lig adına, Babel ve Quaresma'yı sayabilirdik. Liderlik yapan bir oyuncu. Zaman zaman polemikler de yaşadı ama Beşiktaş taraftarının sevdiği bir oyuncu. Hiçbir zaman görev almaktan, zorlu maçlardan kaçmadı. Hep yüzde yüzünü vermeye çalıştı. Beşiktaş, Quaresma'yı kaybederse bu şampiyonluk yarışında bir eksiklik olur. Onun yerine kimi oynatacaksınız? Transfer yapacak mısınız? Belki Şenol hocanın kafasında başka düşünceler de olabilir. Çünkü Burak ilk geldiği dönem sağ kanatta da oynuyordu. Larin'i sağa atarım, Burak'ı kullanırım diye düşünüyorsa bilmiyorum. Lens de daha çok oynamaya başlayacaktır. Quaresma giderse tabi ki bir eksiklik olur ama neticede takım içerisinden de bir çözüm üretebilir diye düşünüyorum. Quaresma gibi olmasa da çözüm bulabilir."

Mustafa Doğan, Burak Yılmaz'ın Vodafone Park'ta ilk maçına çıkacağının hatırlatılması üzerine de şunlerı söyledi:

"Bence her şey Burak'ın göstereceği performansa bağlı. Bayern Münih, zamanında Manuel Neuer'i ciddi bir sonservis bedeli ödeyerek Schalke'den transfer etti. Ama Bayern taraftarı buna karşı çıkmıştı. Çünkü daha önce oynanan bir Bayern - Schalke maçından ona sitemleri vardı. Takımlarında bu oyunuyu görmek istemediklerini açık açık söylediler. Buna rağmen yönetim transferi gerçekleştirdi ve taraftar şöyle bir açıklama yaptı:

Tamam, aldınız saygı duyuyoruz ama bizim de takımdan bir ricamız var. Takımı tribüne çağırdığımız zaman Neuer gelmesin!

Sonra ne oldu? 3-5 maç oynandı, Neuer inanılmaz performans gösterdi, sonra taraftarın sevgilisi oldu. Yani her şey göstereceğiniz performansa bağlı. Taraftarın bu kadar tepki göstermesine de anlam veremiyorum. Neticede Burak Yılmaz, profesyonel bir futbolcu. Zaten kendisi de Beşiktaşlı olduğunu her defasında söyledi. Burak'ın attığı gollerden sonra taraftarla da sağlıklı bir ilişki yaşacağını düşünüyorum." 

Etiketler :