"Mustafa Ersin'e âdeta 'Sağına atacağım haberin olsun' dercesine attı"

"Mustafa Ersin'e âdeta 'Sağına atacağım haberin olsun' dercesine attı"

Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Kemal Belgin, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ile Galatasaray'ın Vodafone Park'ta karşı karşıya geldiği mücadele, siyah-beyazlıların 2-1 üstünlüğüyle sona erdi. Türkiye Gazetesi yazarı Kemal Belgin, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. İşte o yazı...

Meslekte yarım asrı geçmiş bir adam olarak ne büyüklerin herhangi bir maçında ne de küçük dediklerimizin maçlarında ya da bu iki sınıfın birbirleriyle oynadığı maçlarda hiç bu kadar yere yatma, hatta çoğu defa darbe alma pozisyonlarına rastlamadım desem yeridir. Sedyeyle sahayı terk etmeyen bir oyuncu olmaması gerçekten sevindirici. 

İlk 20'deki pres

Maçın şöyle bir teknik özetine gelirsek; Beşiktaş özellikle ilk 20 dakikada sahanın tamamında bire bir rakip gözleme, markaj yapma gibi rakibin oyun kurma planlarını yok etti diyebiliriz. İlk o 20'den sonra böyle yorgunluklar ortaya çıkıyor. Dolayısıyla da G.Saray yavaş yavaş rakip kalenin çok uzağındaki işe yaramaz paslaşmalara ön tarafta hareketlilik getirdi, İşte bunlardan birinde de hücuma katılmış olan Cicaldau'nun güzel şutu Ersin'i mağlup etti. 

Umut'un etkisi 

Hemen yeri gelmişken altını çizeyim, Beşiktaş'ta Alex ve Pjanic orta saha katkısında yani oyuna ön tarafta etkili olma meselesinde sıfır çektiler diyebilirim. G.Saray'da ise Cicaldau en azından gol atıp işe yararken Morutan geveleyip durdu. 39'da Beşiktaş'ın en etkili oyuncularından Umut'un ortasını Muslera gibi klas bir kalecinin büyük hatasından yararlanıp Larin gole çevirdi.

İtiş kakış Diagne

İkinci yarıya dönüşte takımların değişiklikleri yoktu. Demek ki Sergen Hoca, Sozua dışındaki orta alanından çok memnundu, hayret! Fatih Hoca da itiş kakış yapmanın ötesinde hiçbir iş yapmayan Diagne ile devam ediyordu. 

Sonra Larin kurnazlığını kullanıp birinci direkte Necip'in kafayla çevirdiği topu ağlara bıraktı. Peki, beraberlik G.Saray'a yanaştı mı, elbette. Vida'nın yerdeki topu eliyle çelmesi penaltıyı getirdi ama Mustafa kaleci Ersin'e âdeta "Sağına atacağım haberin olsun' dercesine attı ve kucağına teslim etti. 

Nihayetinde maç daha çok oyun alanını kullanabilen, rakibine de bunu oyunun büyük bölümünde yasak etmeye çalışan ev sahibi Beşiktaş'ın haklı galibiyetiyle bitti. 

Maçın adamı: Cyle Larin