"Napoli maça hızlı başlar"

"Napoli maça hızlı başlar"

İlk maç analiziyle 12’den vuran Tuttomercatoweb yazarı Gaetano Mocciaro, Beşiktaş-Napoli maçı öncesinde İtalyan ekibini değerlendirdi.

Napoli, önceki gün Juventus karşısında iyi bir oyun ortaya koydu. Arkadiusz Milik’in sakatlığında takımın tek forveti konumunda bulunan Manolo Gabbiadini’nin 2 maç cezalı olması sonrasında; Callejon, Dries Mertens ve Insigne ileri bölgede forvetsiz sistemde oynadı. Buna rağmen takım olarak maç içerisinde birçok pozisyon yakaladılar ancak sadece Jose Callejon golü atabildi. Takımın Cezayirli savunmacısı Faouzi Ghoulam’ın yaptığı 2 hata sonrasında Leonardo Bonucci ve Gonzalo Higuain’den iki gol yediler. Ghoulam için şanssız bir maçtı. Amadou Diawara, 19 yaşında olmasına rağmen elinden geleni yaptı.

Kontralar en büyük korkuları

Bu takımın en büyük problemi, sezon başından bu yana takımı hem Serie A’da hem de Şampiyonlar Ligi’nde sırtlayan Arkadiusz Milik’in boşluğunu bir türlü dolduramamaları… Juventus karşısında ortaya koydukları futbolla 1 puanı hak ettiler ama Milik’in sezonu kapatması sonrasında yaşanan özgüven sorununu da bir türlü atlatamadılar. İleri bölgede çabuk çoğalıyorlar ama savunmalarında çok açık veriyorlar ve kontra ataklar en büyük korkuları…

Torino’dan 1 gün sonra İstanbul

Geçen hafta çarşamba günü Empoli’yle karşı karşıya geldiler. 2 gün sonra Juventus deplasmanına gittiler. Onlar için zor geçen Juventus karşılaşmasından sonra bu kez sadece 1 gün sonra İstanbul’a gidecekler. 1 haftalık süreçte 3. maçlarına çıkacaklar ve fizik olarak oldukça yorgun durumdalar. Vodafone Arena’daki maça hızlı başlarlar ama ikinci yarıdan itibaren tempo düşer. Beşiktaş, bu durumu değerlendirebilirse, San Paolo’daki senaryo yaşanabilir. (Fanatik)