NBA Alperen’i ilk turdan seçecek!

NBA Alperen’i ilk turdan seçecek!

Beşiktaş Icrypex'in genç yıldızı Alperen Şengün, 2021 NBA draftlarına girmesi beklenen oyuncular arasında 14.sıraya yükseldi.

Ajans Beşiktaş - Bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Alperen Şengün, Amerikan basınının da gözünden kaçmıyor.

ESPN, NBA'de 2021 yılında drafta girmesi beklenen genç yıldızlar arasında Alperen Şengün'ü 14. sıraya yükseltti.

Beşiktaş Icrypex'in 18 yaşındaki genç yıldızı Alperen Şengün’e listenin 14. basamağında yer verildi. Bu durumda Şengün, tahminlere göre 2021 NBA draftında 1.turdan seçilecek. Genç oyuncu, yeni tahminlere göre NCAA'in pek çok yıldızını geride bırakmayı başardı.

Genç basketbolcu, listedeki en iyi Avrupalı oyuncu olarak belirtiliyor. İspanya'nın büyük yetenek vaat eden uzunu Usman Garuba'nun önünde yer verilen milli oyuncunun, kendi pozisyonundaki oyuncular içerisinde draftların en büyük iki yeteneğinden biri olduğu şeklinde değerlendiriliyor.

2021 NBA draftı beklentileri için ilk sırada, Oklahoma State'den Cade Cunningham bulunurken, daha sonrasında sırasıyla Evan Mobley, Jalen Green, Jalen Suggs ve Jonathan Kuminga gibi oyuncular yer alıyor. (Ajansspor)