"Ne Tolgay, ne de Oğuzhan değil..."

"Ne Tolgay, ne de Oğuzhan değil..."

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını yorumladı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, deplasmanda Partizan ile 1-1 berabere kaldı ve rövanş müsabakası öncesinde gruplara kalma yolunda büyük bir avantajı cebine koydu. Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Partizan-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi;

Beşiktaş’ın ilk yarı boyunca pas trafiğinin iyi oluşu baskı yemesini engellerken sadece 14’te Vida’nın boş bulunduğu anda Ricardo Gomes golü yaparak Partizan’ı öne geçirdi. Ancak sahada topu ayağına her aldığında fark yaratan Quaresma, kariyerinde kafaya çıktığı dahi pek görülmeyen Tolgay’a öyle bir top kesti ki Tolgay’a kafayla kaleyi tutturmak kaldı. Pas trafiği golle daha iyi oldu ve Sırp’lar bu oyuna agresif oyunla karşılık vermek isteyince kartlar da arka arkaya geldi. İkinci yarıya Partizan biraz daha hareketli geldi. 10 dakika içerisinde yakaladıkları pozisyonları değerlendiremeyince Beşiktaş tecrübesi ve topa olan yatkınlığı ile yine oyuna ağırlığını koyup tempoyu düşürdü. Turu ilk maçtan bitirmeyi hiç düşünmedi. Sanırım bunda yorgunluğun ve Larin ile Tolgay’ın vasat performanslarının da etkisi vardı. Yine de İstanbul’a avantajlı döneceği skoru çok fazla yıpranmadan almayı başardı.

Gecenin sorusu?

Tur şansı bu skordan sonra nedir ? Beşiktaş’ın eksiklerinin geri döneceği rövanşta Vodafone Park etkisi de düşünülürse Partizan’ın işi mucizeye kaldı.

Maçın starı

Quaresma özellikle ilk yarıda topu ayağına her aldığında çok iyi işler yaptı. Adam eksiltti, asist yaptı ve Sırp savunmasına karşı Beşiktaş’ın hücumlarını en etkili geliştiren isim oldu.

Maçın olayı

Tolgay golü attı atmasına ama Beşiktaş’ın santrafor arkası pozisyonunun oyuncusu ne Tolgay ne de Oğuzhan değil.

Etiketler :