Necati Ateş: "Weghorst'la Aboubakar'ı kıyaslamam bile"

Necati Ateş: "Weghorst'la Aboubakar'ı kıyaslamam bile"

Süper Toto Süper Lig'in 21. haftasında Beşiktaş, Alanyaspor ile kozlarını paylaştı. Siyah-beyazlı ekip maçtan 3-0 galip ayrıldı. Maçın ardından eski futbolcu Necati Ateş oynanan maçı yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Süper Lig'in 21. haftasında Alanyaspor ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu maçı ev sahibi Beşiktaş 3-0 kazandı. Kritik maçı eski futbolcu Necati Ateş, TRT Spor'da değerlendirdi. Ateş, Weghorst ve Aboubakar hakkında dikkat çeken sözler kullandı.

Beşiktaş'ı tebrik ederek başlayan Necati Ateş, "Beşiktaş'ı kazandığı için tebrik ederim. Sadece kazandığı için değil seyrettirdiği futbolla da öyle. Tribündeki seyirciler, televizyon başında olanlar. Kenardaki oyuncular herkes mutludur, sadece Farioli mutlu değildir bu kadar pozisyona girip gol atamadıkları için" ifadelerini kullandı.

Maçı değerlendiren Ateş, "Şenol hoca takımının verdiği pozisyonlardan dolayı sıkıntılı olabilir. Beşiktaş ilk yarıda çok baskılı oynadı, Alanyaspor 2 kere geldi sadece ama ikisi de yüzde 100 gol pozisyonuydu. Ahmed Hassan ve Efecan'la. Onlar gol olsaydı başka maç olabilirdi. Bunlar dışında ilk yarıda sürklase etti Beşiktaş. Cenk ve Aboubakar'ın ilk yarıdaki pozisyonlarını izlemek de keyifliydi" dedi.

Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Mert Günok hakkında konuşan eski futbolcu, "Beşiktaş'ı aldı götürüyor Mert performansıyla. Aslan payı Mert'in her ne kadar ofansif oyun planı önde olsa da. Golü atanlar için demiyorum, Beşiktaş'ın sallandığı ama 5'te 5 yaparak geldiği ama kötü oynayarak kazandığı maçlarda Mert ön plandaydı. Bir tek Konyaspor maçında ayağının altından kaçırmıştı ama Beşiktaş'ı taşıyor" sözlerini kullandı.

Alanyaspor'un oyununu değerlendiren Necati Ateş, "Bu maçın 3 golle bitmesi mucize diyeceğim başka olacak, beceriksizlik diyecek başka olacak. Bilmiyorum ama Beşiktaş gibi Alanyaspor'un ikinci yarıda 3-4 tane pozisyonu var. Beşiktaş'ın daha çok var. Necip'in direkten döneni var, Efecan'ın var, Erencan'ın var, Zinedine Ferhat'ın vs. derken çok pozisyon var" açıklamalarında bulundu.

"BU MAÇTAN SONRA NETLEŞTİ"

"Hücum tarafı muhteşem, takım savunması zaaflarını gördük bir kez daha. Beşiktaş'ta çok ciddi bir düzelme gösteriyor Beşiktaş. Bu maçtan önce 4'te 4 olduğunda bile sinyal veriyordu ama bu maçtan sonra bazı şeyler daha da netleşti."

"WEGHORST'LA ABOUBAKAR'I KIYASLAMAM BİLE"

"Weghorst evet geldi ve çok iyi performans gösterdi. Buradan da Milli Takımı'a gitti. Beşiktaş'ın Weghorst'un yerine aldığı ismi ben yan yana bile koymam. Aboubakar Weghorst'a göre bambaşka bir oyuncu, ikisini kıyaslamam bile. Aboubakar çok daha kaliteli"