"Negredo, Cenk'i kesemez"

"Negredo, Cenk'i kesemez"

Fanatik gazetesi yazarı Erman Özgür, Beşiktaş'ın gündemini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Ligde Cenk Tosun’un tercih edilmesinin sebebi Kayseri ile oynanan hazırlık maçında görüldü. İspanyol forvet güçsüz ve takımla uyumu henüz oluşmamış. Şenol hoca onu mutlaka parlatacaktır fakat şu anki görüntüsüyle Cenk’i kesmesi mümkün değil.

Neredeyse şampiyon kadronun büyük bölümünü koruyan Beşiktaş ilk 3 haftada transferlerinden hiç katkı almadan 7 puan aldı. Oyun kalitesi anlamında geçen sezondan uzak bir görüntü sergileseler bile sezonu rakiplerine göre geç açmaları ve özgüven yüksekliği, haddinden fazla bir rahatlık getirdi. Son oynanan Bursa maçında da görüntü aynıydı. Bu görüntüye rağmen Şenol Güneş’in neden yeni transferlerden faydalanmadığı sorusunun cevabı ise Kayseri ile oynanan hazırlık maçında ortaya çıktı.

Lens daha hazır
Özellikle Negredo Kayseri maçında 90 dakika sahada kalmasına rağmen güçsüz ve takımla uyumu henüz oluşmamış gözüktü. Ağır görüntüsü biraz tedirginlik yaratsa da Şenol Güneş’in kariyeri ve yetenekleri aşikar Negredo’yu daha önce birçok defa yaptığı gibi parlatacağına şüphe yok. Ancak şu anki görüntüsü ile Cenk Tosun’u kesmesi mümkün değil. Lens için durum biraz daha farklı. İster hamle olarak, ister ilk 11 için bana göre oynamaya hazır durumda. Çünkü kanat oyuncuları oynadıkça fiziksel gücünü ve dayanıklılığını arttıran oyuncular. Tabii Şenol hoca ilk 11 de tercih eder mi işin o kısmını bilemem. Ancak Şampiyonlar Ligi maçlarının artık kapıya dayandığı bu dönemde yeni transferlerin hazır olması çok önemli.

Eğer Vida gelse...
Beşiktaş’ın hem şu anki oyun kalitesini arttırmak için takım içindeki forma rekabetini arttırması, hazır oyuncuların kulübeden katkı yapmaları, şampiyonluktan çok Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkabilmek adına Şenol hocanın elini güçlendirir. Son olarak şampiyonluk yarışının son yılların en zorlusu olacağı düşünülürse sezonun ilk yarısını Tosiç’in performansına güvenerek stoper transferi yapmadan geçiştirmenin sıkıntısı ciddi anlamda hissedilebilir. Yani erken yapılacak bir Vida transferi Beşiktaş’ın defansına seviye arttıracağı gibi Şampiyonlar Ligi özelinde takımı kolay gol yiyen takım sınıfından çıkarabilir.

Etiketler :