Negredo, Marca Gazetesi'ni konuştu: "Ayrılmak zorunda kaldım"

Negredo, Marca Gazetesi'ni konuştu: "Ayrılmak zorunda kaldım"

Beşiktaş'tan sezon başında ayrılarak Dubai'de Al Nasr takımının yolunun tutan Alvaro Negredo, Marca Gazetesinin sorularını cevaplandırdı.

Ajans Beşiktaş | Özel - İşte Alvaro Negredo'nun Beşiktaş, Guti, Real Madrid hakkındaki tüm cevapları:

- Dubai nasıl bir yer?

- Çok güzel, bu yeni deneyimden çok memnunum. Yaşamak ve sakin olmak için çok güzel bir şehir.

- Daha önce Dubai'ye gitmiş miydin?

- Hayır, daha önce burada olmadım ve gerçekten şaşırtıcı. Çünkü büyük ve uzun bir şehir. Çok kısa sürede inşa ediyorlar.

- Şimdi bin metre bina inşa ediyorlar.

- Evet. Bu şehir biraz böyle çalışır, ama gerçek şu ki, çok iyi ve çok rahatladığın bir yer; yaz hariç hava iyi. Şazınh buradan buradan ayrılmanız gerekir, ancak ayların geri kalanında harika bir havası var.

- Burada seni futbolda neler şaşırttı?

- En farklı şey statlar. Çünkü statlar oynadığım diğer ülkelerde olduğu gibi kalabalık değil. Futbol her yerde aynı ama burada eksik olan budur.

- Burada takım başına sadece dört yabancı oynayabilir. Bunun için daha fazla baskı hissediyor musunuz?

- Evet, çünkü takımlar genellikle kendilerini yabancılarla iyi bir şekilde pekiştiriyorlar. Sezon başında buraya geldim ve yönetim diğer üç yabancıyı değiştirdi. Kişisel düzeyde, bu iyi, çünkü bana güvendiler ve bu da metli mutlu etti.

- Guti Beşiktaş'a geldi ama sen ayrıldın...

- Evet, ön hazırlık yaptık ve ligin üçüncü ya da dördüncü haftasına kadar orada oynadım. Ayrılmak zorunda kaldım, kulübün sorunları vardı ve ekonomik olarak ağırlık olmak istemedim. İki taraf için de en iyi seçeneği aradık, bana bu fırsatı sundular ve ben de kabul ettim.

- Guti ile ilişkiniz nasıl?

- Beşiktaş'ta kalamadığım için üzgünüm. Guti her zaman bir futbolcu olarak hayran olduğum bir oyuncuydu. Neredeyse her hafta sonu onu gördüğümü hatırlıyorum. Kulübe yardımcı olarak geldi, ama sonunda futbolu üfleyen, sahada olan ve kalitesiyle oynayan bir antrenöre sahip olduğunuzu fark diyorsunuz.

- Guti orada çok seviliyor mu?

- Evet, oyunculardan daha çok seviliyor. Bir yere gittiğimizde onun fotoğraflarını istedi, çünkü tartışmalara rağmen orada bir futbolcu olarak da sahne aldı.

- 'Türk cehennemi' diyorlar, bu doğru mu?

- Evet, ilk sezon yaşanmamış bir tutkuydu. Etkileyici statlarda bulundum: Beni saran hayranlarımın olduğu Sevilla Stadyumu ya da sıkı olan Valencia Stadyumu, ancak Beşiktaş stadyumu cehennem gibiydi. Oraya ilk geldiğim günü hatırlıyorum, yedek klubesindeydim ve bir arkadaşım bana şöyle dedi: "İlk on beş dakikada bak". Merkeze geldik ve topu kaybedince, tüm stadyum rakip takımın top çevirmesine ıslık çalmaya başladı ve bir tane kişi boş durmadı. Başka bir anı, ilk maçında 5-0 mağlup olduğumuz Bayern Münih'e karşı oynadığımızda meydana geldi ve bence stadyum desibel rekorunu kırdı taraftar.

- Real Madrid için oynama hayalini hiç kaybettin mi? Bunu her zaman gerçekleşebilecek Barça'nın Boateng imzası gibi durumlar yüzünden söylüyorum.

- Evet, ama bunun hakkında hiç düşünmedim. Madrid'de olduğum zamanı hatırlıyorum, inanılmaz bir kalitede oyuncuların gelebileceğini ve neredeyse hiç kimsenin geri dönmediğini ya da bir yıllığına geri döndüklerini ve sonra ayrılmak zorunda kaldıklarını hatırlıyorum. Real Madrid'inkine benzer bir stile sahip Mata veya Borja Valero gibi oyuncuların oraya gidebileceğini düşündüm, ancak şansları yoktu. Benim durumumda, Almeria'dan sezon öncesi yapmak için geri döndüğümde, takımda yedi golcü bulunduğunu hatırlıyorum: Benzema, Ronaldo, Raul, Higuain, Van Nistelrooy, Huntelaar ve ben. Forma bulmak zordu ve bana, beni beğendiğini söyleyen ancak bu fırsatı Madrid'de yakalayamayacağını söyleyen Pellegrini ile konuştum. Sonra onunla Manchester City'de tanıştım ve şampiyonduk ve beni biraz ödüllendirdi (gülümsüyor).

- Dubai'ye gelerek biraz bağlantın koptuğunu ve daha sonra bir üst takıma geri dönmenin seni etkileyebiliceğini düşünüyor musun?

- Hayır. Öyle bir düşüncem yok. Bir teklif gelirse ve her iki taraf da ilgileniyorsa, üzerinde konuşuruz, ama şimdi düşünmüyorum ve burada çok rahatım çünkü kulüp bana çok iyi davranıyor.

- Milli Takım'a dönmen mümkün mü? Luis Enrique ile ilişkiniz var mı?

- Onunla hiç konuşmadım. Şimdi milli takımın geleceği olacak bazı önemli gençleri alıyor ve artık yaşlarına göre olmayacak olan ve en iyi yıllarda bu hızı belirleyen bazı oyuncular olduğu doğru, ama bence harika bir takım olacak.

YASAL UYARI: BU HABER "AJANS BEŞİKTAŞ" TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ. Bu içerik telif hakları mevzuatınca korunur. Kaynaksız kopyalama yapanlar hakkında yasal işleme başvurulur.

Etiketler :