"Negredo, son anda hepimizi kurtardı."

"Negredo, son anda hepimizi kurtardı."

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turundaki temsilcimiz Beşiktaş rövanş maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz ile karşı karşıya geldi. Star gazetesi yazarı Ali Sami Alkış karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ali Sami Alkış'ın yazısı:

Lask Linz maça, Beşiktaş’ın sol kanadından sıkça ve rahatsız edici şekilde gelmeye başlamıştı. Ama bunu fazla uzun  sürdüremedi. Beşiktaş dengeyi çabuk sağladı.

Ancak ne var ki; savunma, orta saha ve ileri uç; kendi bölgelerinde kötü olmasalar da, ortaya konsolide bir futbol çıkmıyordu. Çünkü aralarında yeterli koordinasyon yoktu. Bu da, ister istemez çok etkisiz bir Beşiktaş görüntüsü veriyordu.

***

Maç öncesi, radyo ve televizyonlardaki bir çok spor programını izledim ya da dinledim. Genel kanaat, Beşiktaş’ın rakibinden iki gömlek üstün olduğu etrafındaydı. Ama bu fark, sahada hiç hissedilmedi. 

Linz; başlardaki temposundan hayli uzaklaştığı devrenin son dakikalarında, ilk ciddi pozisyonunu bulmuştu ve o da gol oldu. Lask Linz, Roco’yu;  gözüne kestirmiş olmalı ki; hep onun bulunduğu kanattan geldi. Ama golü Oğuzhan’ın hatasıyla yedik. Zaten gününde değildi.

Aslında Avusturya takımı, öne geçmeyi hak edecek bir ekip gibi görünmüyordu. Fakat Beşiktaş da; başını belaya sokmayacak kadar da güvenli değildi... Yani devreye, “Olmayana ergi” metoduyla yenik girdik. Koca ilk yarıda, (Tehlikeli olmasından vazgeçtim) dişe dokunur dahi olsa; tek etkinlik bile yaratamadık. İnsan üzülüyor.

***

Babel araziydi... Lens hep yerdeydi... Larin ürkekti... Tolgay savruktu... Caner havasında değildi... Quaresma takviyesi de işe yaramadı. Durum kötüydü...

Zaman geçip süre azalmaya başladığında, can havliyle tempo/baskı/pozisyon arttırımına gitti. O zaman da, ikinci golü yedi. Olmadı, olmuyor, olmayacak zannettik ama; Şenol Güneş’in defterden silmeye çalıştığı Negredo, son anda hepimizi kurtardı. İnsanı verem eden bir maç oldu.