Nihat Kahveci'den mağlubiyet sonrası olay yorum! "Kötü mücadele görmek acı verici"

Nihat Kahveci'den mağlubiyet sonrası olay yorum! "Kötü mücadele görmek acı verici"

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, C Grubu'nun dördüncü haftasında Sporting Lizbon'a konuk oldu. Mücadele ev sahibi ekibin 4-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nun dördüncü haftasında Sporting Lizbon'a konuk oldu. Karşılaşma sonunda Sporting Lizbon sahadan 4-0 galip ayrıldı. TRT Spor yorumcusu Nihat Kahveci, mücadelenin ardından değerlendirmelerde bulundu. İşte bir dönem Beşiktaş'ta da oynamış eski futbolcunun çarpıcı yorumları... Öte yandan siyah-beyazlıların eski idarecilerinden Sinan Engin de mücadeleye dair değerlendirmeler yaptı.

DEVLER LİGİ DEFTERİ KAPANDI

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda oynadığı 4 maçta da rakiplerine mağlup olan Beşiktaş için Devler Ligi defteri kapandı. Siyah-beyazlılar, kalan 2 maçta UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak için çok zor ihtimaller içeren bir mücadele verecek.

NİHAT KAHVECİ'NİN YORUMLARI

Beşiktaş'ın Sporting Lizbon'a 4-0 yenildiği maçı TRT Spor'da Nihat Kahveci değerlendirdi. Beşiktaş'ta da forma giymiş olan eski futbolcu şu yorumlarda bulundu.

'KÖTÜ KOŞMAYI HAK ETMİYORSUN'

"Gruplar belli olduğunda Sergen hocanın açıklamaları vardı. Sergen hoca biz eşleştiğimiz takımlardan çok gerideyiz dedi, atletizm, koşu mesafesi olarak dedi. Bu net bir şekilde ortaya çıktı. Oyun olarak geride olabilirsin, teknik taktik olarak olabilirsin ama kötü koşmayı hak etmiyorsun. Özellikle Atiba, Mehmet Topal gibi oyuncular sahadayken."

'BAHANESİ OLMAZ'

"Kenan, Necip, Welinton, Rıdvan da genelde koşarak mücadele ederek oynayan oyuncular ama kötü mücadele eden bir Beşiktaş'ı görmek bence çok daha acı verici. Rakibin daha kalitelidir bireysel, teknik taktik olarak. Kötü mücadelenin bahanesi olmaz. Beşiktaş fizik olarak da kötü."

'ISIRAN ORTA SAHA YOK'

"Beşiktaş beklentinin altında kötü mücadele olarak. Bizim o bildiğimiz Atiba, Josef, Topal orta saha ısıran oyuncular yok fizik olarak çok geride oldukları için orta sahası çok kolay geçilen bir Beşiktaş izledik."

'TRABZON MAÇINA HAZIRLANSIN DİYEYDİ'

"Mehmet Topal ne zaman stoper oynamaya başladı, kariyerinde eleştirilmeye başladı. Sergen hoca da bugün onu stopere aldı. Montero'yu çıkarıp Alex'i almak için. Alex'in oyuna girmesi biraz topla oynasın Trabzon maçına hazırlansın diyeydi 3-0'dan sonra."

'UMUTLANIYORSUN, PEŞ PEŞE GOL YİYORSUN'

"Tecrübe buralarda önemlidir deriz, Rıdvan'a ben artık buralarda tecrübesiz demek istemiyorum. Öyle ya da böyle maç ortada giderken direkten dönen ilk toptan sonra oyuna ortak olmak isteyen bir Beşiktaş vardı. Kenan'la, Ghezzal'ın arkaya kestiği bir top var mesela. Umutlanıyorsun. Çok basit bir penaltı golü yiyorsun. Konsantrasyonun gitmesiyle peş peşe goller yiyorsun."

'BU GRUPTA SADECE TRABZONSPOR'

"Beşiktaş'ın bu kötü oyununu görünce bu gruba Süper Lig'den bir takım koysak hangi takımımız puan ve puanlar alabilir diye düşünüyorum. Teknik taktik olarak sadece Trabzonspor diyebiliyorum buralarda iş yapabilir diye görüyorum. Onlar da Roma'yla oynadı, orada da seviye farkını görmüştük, gerçi Trabzonspor da sezon başındaki gibi değil."

'BİZE HER TAKIM ZOR'

"Edirne dışında ismi ne olursa olsun bize her takım zor. Geçmişte de hiç beklenmedik mağlubiyetler aldık. Şuna üzülüyorum, ligimizdeki teknik direktörler hep bu seviyeden bahsediyor. Neden bu seviyeye yükseltmiyorlar takımlarını? Diye de sormak istiyorum. Bu seviyeyi yükseltmesi gerekenler teknik direktörlerdir diye düşünüyorum. İnşallah Türk takımlarının daha başarılı olacağı bir dönem görürüz diye ümit etmek istiyorum."

'YOKSA EVDEN İZLEYECEĞİZ'

"Şampiyonlar Ligi artık büyük sıkıntıya giriyor. Galatasaray'la Fenerbahçe 2'de 2 yapar inşallah da sıralamada biraz yukarılara çıkarız. Yoksa Şampiyonlar Ligi'nde City, Juventus, Liverpool ne yapıyor diye evden izleyeceğiz." (Skorer)