NOSTALJİ RÖPORTAJ | Beşiktaş’a ilk geldiğinde “UEFA’da ilk kez oynayacağım” diyen Guti, bu kez UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı hedefleyen bir takımda antrenörlük yapacak! İşte o röportajın tamamı

NOSTALJİ RÖPORTAJ | Beşiktaş’a ilk geldiğinde “UEFA’da ilk kez oynayacağım” diyen Guti, bu kez UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmayı hedefleyen bir takımda antrenörlük yapacak! İşte o röportajın tamamı

Guti, Beşiktaş'ın yardımcı antrenörü olacağını sosyal medya hesabından resmen duyurdu. Oyuncu olarak yer adlığı kulüpte Guti, bu kez antrenör olarak bulunacak.

Ajans Beşiktaş - O dönem Beşiktaş forması giyen İspanyol futbolcu Guti, Beşiktaş Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi'nin eylül sayısına röportaj vermişti.

Kariyerinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığını hatırlatan İspanyol oyuncu, ''Bizim için özel bir kupa olabilir. Kesinlikle kazanmak istiyorum. Aynı zamanda başka bir ülkedeki ilk yılım. Tabii ki farklı bir ülkenin farklı bir liginde kaldıracağım kupanın da benim için önemi büyük olur'' ifadelerini kullanmıştı.

İşte o röportajın tamamı...

Guti, transferinde iki etkenin rol oynadığını belirterek, ''Buraya gelmemdeki en önemli etken başkanımız Yıldırım Demirören ve Serdal Adalı'nın gösterdiği ilgi ve transferim için ortaya koydukları fedakarlıktı. Bu özveri açıkçası beni çok etkiledi. İkincisi de Schuster'in takımın başında olmasıydı. Onunla tekrar birlikte çalışmak beni çok heyecanlandırıyor'' dedi.

İstanbul'a gelmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Guti, ''Karşılama töreninde taraftarlarımızın ortaya koyduğu inanılmaz sevgi seli her şeyin önüne geçmişti. Çok güzeldi. Hayatımda hiçbir zaman aklıma getirmediğim bir şeyi bir anda yaşadım. Büyük bir sevgi ve hayranlık vardı. Benim şu an tek isteğim, taraftarların bu büyük sevgisine futbolumla güzel bir şekilde cevap vermek. Çünkü bu cevabı sonuna kadar hak ediyorlar'' değerlendirmesini yaptı.

Beşiktaş'ta eskiden görev alan ve bir dönem Real Madrid'in de başında bulunan Galli teknik adam John Benjamin Toshack'tan çok şey öğrendiğini ve futboluna olumlu katkılarda bulunduğunu anlatan siyah-beyazlı oyuncu, eski kulübüyle ilgili soruyu ise''Hiçbir şeyden pişmanlık duymuyorum. Real Madrid'de yeteri kadar süre aldığımı düşünüyorum. İnsanların bunun tersi yönünde bir görüşü var, ama ben aslında hatırı sayılacak kadar süre aldım. O insanların şöyle bir şeyi de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Real Madrid'e çok büyük yıldızlar geldi ve gitti. Luis Figo, Ronaldo, Cristiano Ronaldo, Zidane, Roberto Carlos gibi  yıldızlar geldi. Hepsi, Real Maddid'in yıldızlar topluluğu olması nedeniyle, yeri geldiğinde yedek kulübesinde oturdu. Ayrıca Real Madrid tarihinde en çok süre alan 10 futbolcu arasındayım. Orada isim yapmış bir insan olmak, uzun yıllar top koşturmak, bu denli büyük ve kaliteli bir ekibin parçası olmak benim için her zaman gurur kaynağı olacak'' şeklinde yanıtladı.

Guti, Real Madrid'de yedek kalmayı da sorun etmediğini ve kendisini her zaman takıma faydalı biri olarak gördüğünü söyledi.
         
BENZEMA'YA YAPTIĞI ASİST

Eski takımında Deportivo maçında Karim Benzema'ya yaptığı asist konusunda ise İspanyol futbolcu, ''Çok hızlı bir oyundu. Kaka bana pası verdiği zaman Karim'in arkadan geldiğini gördüm. Aslında normal olan topu kaleye şut olarak göndermemdi. Ama o anda içgüdüsel olarak arkadaşıma pas vermemin golü kolaylaştıracağını düşündüm. İnsanların beni o pozisyonla hatırlamaları mutluluk veriyor'' dedi.

Futbol dünyasında golün daha önemli olduğuna dikkat çeken Guti, ''Ama ben arkadaşlarıma pas vermeyi daha çok seviyorum. Benim attığım pasların gol olması beni gururlandırıyor'' diye konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu, ''Bu tip estetik hareketleri Beşiktaş formasıyla izleyebilecek miyiz'' sorusunu ise ''Kesinlikle devam edecek. Futbol biraz şovdur ve benim Türkiye'ye gelme sebeplerimden biri, tüm güzellikleri Beşiktaş taraftarlarına yaşatabilmek'' diye yanıtladı.

Guti, Beşiktaş'a gelmeden önce birçok kulüpten transfer teklifi aldığını hatırlatarak, ''Sadece Galatasaray değil, birçok kulüpten teklif vardı. Zenit de bunlardan biriydi. İtalya'dan bazı takımlar ve İngiltere'den bir ekip vardı. Ama Galatasaray ile hiçbir şekilde görüşmem olmadı'' bilgisini verdi.
         
BJK İNÖNÜ STADI'NDA ''ÜÇLÜ'' ÇEKTİRMESİ

Beşiktaş Kulübü ile statta yaptığı sözleşme sırasında taraftarlara ''üçlü'' çektirmesinin hatırlatılması üzerine tecrübeli oyuncu, ''Tören öncesinde çok heyecanlıydım. Çünkü inanılmaz bir taraftar ve onların şovu vardı. Henüz içerdeyken tercümanım Gökhan Atabek, taraftarlarımızın 'üçlü' çektirmek gibi bir klasiği olduğunu, bunu yapmamın onları ateşleyeceğini söyledi. Bana nasıl yapıldığını öğretti. Beraberce bunu güzel bir şova dönüştürdük. Özellikle taraftarların tutkulu, canlı hali çok güzel hatıralardı. Beşiktaş taraftarının takımına ne kadar bağlı olduğunu daha önce de duymuştum, ama o gün resmen görmüş oldum ve inanamadım'' diye konuştu.

Bir dönem yine Beşiktaş'ta kısa süreliğine de olsa görev yapan eski teknik direktörü Vicente Del Bosque'nin kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayan Guti, ''İyi bir antrenör olmasının yanı sıra çok iyi bir insan. Onunla ilgili sadece minnet dolu sözler söyleyebilirim. Onun da söylediği ve inandığı gibi burada çok iyi işler çıkaracağıma bütün kalbimle inanıyorum. Anlattıkları ve Türkiye'de tecrübesinin olması buraya gönül rahatlığıyla gelmemdeki önemli 
etkenlerden biriydi. Zaten sözleşmeyi imzalamadan önce kendisiyle görüştüm. İstanbul ve kulüple ilgili mükemmel cümleler kurdu'' dedi.

Guti, İspanya'da geçirdiği yıllar ve kariyeri nedeniyle hep saygı gördüğünü, aynı şeyi Beşiktaş'ta da yaşadığını dile getirirken, takımın bir diğer yıldızı Quaresma konusunda ise ''Quaresma bizim için çok önemli bir futbolcu. Değişik bir tarzda oynuyor. Ona ve diğerlerine yardımcı olmak, sahaya en iyisini yansıtabilmek, bu sayede de bizi bu kadar seven taraftarımızı mutlu etmek istiyorum'' değerlendirmesini yaptı.
         
''KENDİMİ ŞARAP GİBİ GÖRÜYORUM''

Siyah-beyazlı oyuncu, kendisini şarap gibi gördüğünü ve zaman ilerledikçe olgunlaştığını ifade etti.

Fiziksel olarak bir kaybının bulunmadığını anlatan Guti, ''Bunun yanında teknik olarak da hala geliştiğimi düşünüyorum. Kendimi hiçbir zaman yaşlı bir futbolcu olarak görmedim'' dedi.

''FENERBAHÇE İLE OYNAYACAĞIMIZ MAÇI İPLE ÇEKİYORUM''

Guti, Türkiye'deki maçları konusundaki sorular üzerine, ''Futbolun sevildiği her ülkedeki derbilerin ayrı bir yanı vardır. Rakibi yenip 3 puanı almanın yanı sıra sahada olmak, o ekibin parçası olmak da bir gururdur. Ben özellikle 5.  haftada Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağımız maçı iple çekiyorum. Umuyorum ki bir an önce gelir'' dedi.

Takım arkadaşı genç oyuncu Necip Uysal'a değinen Guti, ''Bence çok iyi, yetenekli ve kalbiyle oynayan bir oyuncu. Zaman içinde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Ama sadece beni örnek alması yetmez. Ekipte Nihat Kahveci gibi çok büyük futbolcular var ve onları da dikkatle izlemesi gerekiyor. Herkesten bir şeyler öğrenmesi lazım. Beşiktaş'ta uzun süreler görev alıp, önemli başarılara imza atıp, aynı zamanda milli takımlar bazında bunu devam ettirmeli'' değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli futbolcu, eski takımına transfer olan Mesut Özil konusundaki soruyu ise, ''Kendisini açıkçası tanımıyordum, ama Dünya Kupası'nda oynadığı maçlarda tanıma fırsatım oldu. İyi bir futbolcuya benziyor. Ama Real Madrid farklıdır. İçinde çok yıldız barındırır. Hiçbir zaman iyi futbolcu olmak, orada uzun yıllar görev alacağın, takımın kesin bir parçası olacağın anlamına gelmez. İmza attığın andan itibaren yapabildiğinin en iyisini yapmak zorundasın. Onun için de aynı şey geçerli. Umuyorum Real Madrid için de bu transferle ilgili her şey yolunda gider'' şeklinde yanıtladı.

Guti, Beşiktaş'ta 14 numaralı formayı giymesinin nedeninin Hollanda Milli Takımı'nın unutulamaz futbolcusu Cruyff'tan dolayı olduğunu kaydetti.

İspanyol oyuncu, formasında daha önce Guti Haz yazdığı halde şu anda neden Guti yazdığı konusundaki soruyu ise ''Beşiktaş'taki formamda Haz yazmaması başkanımızın verdiği bir karardı. Sadece Guti yazmasının zihinlerde daha açık olarak yer alacağını düşünüyor. Benim için yazıp yazmamasının o kadar önemi yok'' diye yanıtladı.

Daha önce iki sinema filminde yer alan Guti, Türkiye'de bu yönde ilginç bir teklifin gelmesi ve kulübünün de buna izin vermesi halinde bunları değerlendirebileceğini dile getirdi.
         
DÖVMELERİNİN ANLAMI

Siyah-beyazlı oyuncu, vücudundaki dövmeler konusunda da, ''Sol bileğimde çocuklarımın isimleri Aitor ve Zaira yazıyor. Sol kolumda tamamen bir kompozisyonla kaplı. Buradaki iki kelime dürüstlük ve saygı... Benim için hayatın özelliğine denk iki kelime. İki haç, babamla annem için. Kız kardeşimin Arapça ismi de yazıyor. Haçların hemen yanında Meryem Ana ve Hz. İsa var. Daha üst tarafta her erkeğin hayali olan bir huri yer alıyor. Melek ve şeytanı temsil eden 666 sayısı da kompozisyonun içinde. Bana göre hayatta öyle dönemler vardır ki, bazen meleğizdir, bazen şeytan. Sağ kolumda yine çocuklarımın isimlerinin baş harfleri var. Kelebekler de çok sevdiğim hayvanlar. Dirseklerimdeki iki yıldızı çocuklarım için yaptırdım, çünkü onlar benim hayatımın yıldızları. Ensemde 'Friends for life' yazıyor. Miami'de en yakın arkadaşımla birlikte yaptırdık. Belimdeki dövme ise lotus çiçeği'' şeklinde konuştu.

Etiketler :