Nouma'dan sonraki en ağır ceza

Nouma'dan sonraki en ağır ceza

Disiplin kurulu, çok merak edilen kararını dün verdi, Siyah-Beyazlı futbolcuya tam 6 maç men cezası geldi. Caner bu kararla ‘ceza tarihine’ geçti.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, 9. haftayı evinde Başakşehir ile berabere kalarak tamamlarken, geceye 1-1’lik skor kadar Mete Kalkavan ve Caner Erkin damgasını vurmuştu. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Siyah-Beyazlı futbolcuya sportmenliğe aykırı hareketlerinden ötürü 2, hakeme hakaretten ise 4 maç men cezası verdi.

Başakşehir karşılaşmasında gördüğü sarı kart nedeniyle de 1 maç ceza alan deneyimli oyuncu, neredeyse devreyi kapattı. Yakın tarihe damga vuran cezalardan birini alan Caner Erkin, unutulmazlar arasına girdi! Beşiktaş’ın sol kanattaki as futbolcusu ligde 6, Türkiye Kupası’nda ise 1 maç kaçıracak. Beşiktaş Kulübü, bu ceza sebebiyle Tahkim Kurulu’na itiraz etti.

Caner Erkin’in hakem Mete Kalkavan’ın arkasından ettiği küfürlerin kameralara yansımasıydı. Tosic’in golü sonrasında yine hakemin önünde sevincini yapan Caner, Kalkavan’ın raporunda yazmamasına rağmen PFDK’ya sevkedilmişti. Caner’in cezasıyla ilgili herkes bir tahmin yaparken, PFDK beklentilerin üstünde ağır bir fatura kesti.

Hakem Mete Kalkavan’a yönelik “Sportmenliğe aykırı hareketleri” nedeniyle Caner Erkin’e 2 maç men ve 26 bin lira para cezası verilirken, aynı müsabakada “Hakeme yönelik hakareti” nedeniyle de 4 maç men ve 17 bin 500 lira para cezası uygulandı. 2003’te Fenerbahçe derbisinde gol attıktan sonra elini şortundan içeri sokan Pascal Nouma’ya 7 ay men cezası verilmişti. (Fanatik)

Etiketler :