"O değişiklik Beşiktaş'a çok şey kazandırdı..."

"O değişiklik Beşiktaş'a çok şey kazandırdı..."

Beşiktaş'ın deplasmanda Trabzonspor'u 2-0 yendiği maçın ardından spor yazarı Ahmet Çakar'ın değerlendirmeleri....

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesi yazarı Ahmet Çakar bugünkü köşesinde yayınlanan yazısında şunları yazdı:

Beşiktaş, şampiyonluk yarışında 'Tamam mı devam mı' denebilecek maçlarından birini oynadı... Çok ama çok iyi oynamasa da rakip kötü de olsa Trabzonspor sonuç olarak Trabzonspor'dur. Aldığı 3 puan Beşiktaş'a çok şeyler kazandırdı. Öncelikle şundan bahsedelim ki dün gecenin en önemli kahramanları iki oyuncu oldu: Negredo ve Babel... Maçın kilitlendiği dakikalarda, Negredo-Babel ortaklığı, Beşiktaş'a art arda iki gol getirdi. Keşke Negredo, '30 küsur gol atarım' diyeceğine '30 küsur asist yaparım' deseymiş. İlk yarıda Love, ciddi anlamda Beşiktaş'a gol silahı olarak alındı ama çok kötüydü. Vücut koordinasyonu bitmiş. Çok top kaybetti, sürekli ayakları birbirine dolaştı. Bunlara Beşiktaş'ın ilk yarıda forvet oyuncularının beceriksizlikleri de eklendi. Önce Lens, sonra da Talisca ile iki önemli fırsatı harcadılar. Hele hele Talisca'nın yakaladığı yüzde yüzün üzerinde gol pozisyonuydu.

İkinci yarı Şenol Hoca doğruyu yaptı... Love-Negredo değişikliği, Beşiktaş'a çok şey kazandırdı. Bitime 20 dakika vardı ki Negredo çok akıllı bir şekilde topu çizgide yakaladı, asla egoist davranmadı, Babel'in önüne bıraktı o da golü yaptı. Bu golden hemen sonra da yine bu beraberlik Beşiktaş'a ikinci golü diğer bir deyimle de üç puanı getirdi. Trabzon, tanınmayacak kadar kötü oynuyor. Zaten haftalardır kötü oynuyorlar. Dün baktığımızda Trabzonspor'un net pozisyonu var mı belki ilk yarıda N'Doye ile buldukları pozisyon. Onun dışında sahada Trabzonspor'un sadece adı vardı. Bundan sonra Beşiktaş için söylenecek tek şey bu yarışın içinde mutlak var olduklarıdır. Hem de hak ederek hem de önemli galibiyetler alarak.

Halis Özkahya, bir-iki faul ve elle oynamayı yanlış değerlendirdi ama böylesine ciddi bir maçta sadece bu hataları yaptı. Diğer yönleriyle de çok iyi bir performans gösterdi diyebiliriz. İkinci yarıda Trabzonspor'un iptal edilen golündeki faul kararı doğru. Yüksek topta Rodallega arka yandan gelip kaleci Fabri'yi bozuyor. Gol iptal kararı doğru.