Odeabank kredi erteleme var mı? Odeabank kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Odeabank kredi erteleme var mı? Odeabank kredi erteleme nasıl yapılır? Başvuru bilgileri

Virüs salgını sonrası Odeabank kredi erteleme kararı aldı mı? Odeabank'ta kredi erteleme var mı? Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Odeabank kredi ne kadar ertelendi, Odeabank hangi krediler ertelendi, bireysel ihtiyaç kredisi ertelendi mi, Odeabank kredi erteleme geldi mi, Odeabank konut kredisi ertelendi mi, Odeabank taşıt kredisi ertelendi mi, Odeabank kredi kartı borçları ertelendi mi? gibi sorular internet ortamında çokca aratılmaya başlandı. 

Hangi bankalar kredi borçlarını erteledi, ne kadar süre erteledi gibi soruların cevapları haberimizde...

Odeabank'tan bu yönde bir açıklama var. Kamu bankalarından (Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank) sonra özel bankalardan ilk önce Akbank düğmeye bastı ve müşterilerinin virüs salgını sürecini mali açıdan en az hasarla atlatabilmesi amacıyla hazırladıkları destek paketlerini devreye aldı. Odeabank'tan bir destek paketi açıklaması geldi.

Odeabank, talep edilmesi halinde 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemelerini ilave bir koşul istemeden 30 Haziran'a kadar öteleyecek.

Odeanbank'ın açıklamasına göre, banka, salgına karşı çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığını ön planda tutarak hizmetlerini aksatmayan tedbirlerle faaliyetlerini sürdürüyor.

Kamu otoritelerinin salgınla ilgili tavsiyelerine sıkı sıkıya bağlı kalan Odeabank, toplumsal sağlığı korumak adına alınan önlemleri sürekli güncelliyor.

Salgının ekonomik etkilerini azaltabilmek amacıyla müşterilerine yönelik ekonomik destek paketi hayata geçiren banka, ödeme sıkıntısı çeken tüzel müşterilerin, ihtiyaç duymaları ve talep etmeleri halinde 30 Nisan'a kadar olan anapara, faiz ve taksit ödemelerini ilave bir koşul istemeden 30 Haziran'a kadar öteleyecek.

Mali bünyesi olumsuz etkilenen sektörler başta olmak üzere ihtiyaç duyan tüzel müşterilere, vaka bazında değerlendirme yapılarak gerekli destek verilecek.

Bireysel kredi müşterilerinin ödemeleri de ertelenecek

Bireysel kredi müşterilerinin, talep etmeleri halinde 30 Nisan'a kadar gelecek taksit ve kredi kartı ödemeleri 3 aya kadar ötelenebilecek. Dijital kanallar üzerinden yapılacak EFT ve havale işlemlerinden 30 Nisan'a kadar hiçbir banka müşterisinden ücret alınmayacak.

Talepte bulunmak isteyen bireysel müşteriler Odeabank İletişim Merkezi'ne başvurabilecek, tüzel müşteriler ise kendi müşteri temsilcileri ile irtibata geçebilecek.

Odeabank, salgın nedeniyle daha önce aldığı tedbirler kapsamında ATM'lerden günlük standart para çekme limitini 5 bin liraya yükseltmiş, nisan sonuna kadar yurt içi diğer banka ATM'lerinden ayda 3 kez ücretsiz nakit çekim yapma imkanı sağlamış, temassız ödeme limitini 250 liraya yükseltmişti.

KREDİ GARANTİ FONU

Ayrıca Odeabank, işletmelere yönelik Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu kefaletli kredi protokolüne katıldı.

Odeabank açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde müşterilerimize destek olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Odeabank olarak Kovid-19 salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini asgari seviyede tutmak amacıyla devreye alınacak olan Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletli Çek Ödeme Destek Kredisi ve Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği paketlerine katılım sağlayacağız."

Açıklamada Çek Ödeme Destek Kredisi ve Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği paketlerine başvurmak isteyen şirketlerin detaylı bilgi için müşteri temsilcileriyle iletişime geçebilecekleri belirtildi.