"Oğuzhan, şampiyonluk zamanlarındaki özgüvenini kazanırsa..."

"Oğuzhan, şampiyonluk zamanlarındaki özgüvenini kazanırsa..."

Hürriyet gazetesinden Kenan Başaran Beşiktaş - Partizan mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş, Sırbistan temsilcisi Partizan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Beşiktaş, adını UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara yazdırmayı başardı. Beşiktaş'ın gollerinin iki tanesi Pepe attı. Diğer gol ise Oğuzhan Özyakup'tan geldi.

İşte Kenan Başaran'ın yazısı:

Oğuzhan, şampiyonluk zamanlarındaki özgüvenini kazanırsa, daha çok gol atar ve attırır. Yeter ki kaleyi gördüğü anda şutunu esirgemesin...

SAHADA birbirine iple bağlıymışçasına hareket eden bir Partizan takımı vardı. Zaten Şenol Güneş de “Çok kompakt oynayan bir takım” demişti. 

Orta alandan kendi ceza alanlarına kadar, mükemmel bir saha parselisayonuyla başladı Mirkovic’in ekibi. Beşiktaş da sabırla gedik aradı. 

Larin, önde oldukça hareketli ve gayretliydi. Ne var ki pozisyon üretilemiyordu. Quaresma ve Caner’in kanat değişikliği ve sakatlanan Necip’in yerine Oğuzhan’ın girişi de kilidi kıramıyordu. 

Topun istenilen hızda dolaştırılamaması ve basit pas hataları da eklenince vaziyet bir duran topa bakar hal aldı. Ve top da 37’de geldi. Cepheden Quaresma, Pepe’yi şahane gördü. Bu gol, basketboldaki ‘alley oop’ basketinin futbol versiyonuydu adeta... 

Pepe’nin golü, Sırp takımının yekpareliğini de bozdu, ki Oğuzhan’ın golü de bunu teyit etti. 


O SOSA’LI ŞAMPiYON GiBi
Antalya maçında ıslıklanan Oğuzhan, maça girerken ‘özür alkışıyla’ karşılandı. O da şahane bir golle “Bilmukabele” dedi. 

Bu gol, rakibin merkezden delinmesiyle geldiği için ayrıca kıymetliydi. Oğuzhan, benzer pozisyonu Antalya maçında buldu atamadı ve oyunun kaderi değişti. Dün ise atarak, değiştirdi. Larin de Oğuzhan’ı çok iyi görerek, o Sosa’lı şampiyon Beşiktaş’ın gollerinin benzerinin atılmasında pay sahibi oldu.

4-3-3 sistemi, özellikle Tolgay da sahadaysa Oğuzhan’ı ceza sahasına daha çok sokmayı sağlıyor. Oğuzhan, şampiyonluk zamanlarındaki özgüvenini kazanırsa, daha çok gol atar ve attırır. Yeterki kaleyi gördüğü anda şutunu esirgemesin. 

Beşiktaş, soyunma odasına 2-0 önde girdi. Futbolda tehlikeli skordur. Zira 1 gol rakibi haddinden fazla diriltir. Dolayısıyla ‘Partizanlar’ için artık direnme değil, saldırma vakti olacaktı ikinci devre.


UTKU'NUN AYAĞI
SEVGİLİ Utku Yuvakuran... Kaleciler, artık ne çekiyorsa ellerinden değil, ayaklarından çekiyor. Bak Tolga Zengin’e... 

Daha 20 yaşındasın. Boyun posun şahane ama geri paslarda sen de sıkıntılısın. Serinkanlısın ama tüm topları ileri şişiriyorsun oysa daha cesur olup bir stoper gibi topu oyuna sokmalısın. Bunu düzeltmek için vaktin de çok...


PORTEKİZLİLER A.Ş.
BEKLENDiĞi üzere Partizan, ikinci devre öne çıktı. Ne var ki kadro kalitesi savunmaya kısmen el verse de hücuma yeterli değildi. 

Yeldeğirmenlerine karşı Partizanlılar izledik. 

Diğer yanda Portekizliler (Quaresma-Pepe), 69’da bir kez daha duran top işbirliği yapınca Beşiktaş, grupları garantiledi. Ve dikkat: Pepe 7 maç 4 gol, 1 asist; Quaresma 7 maç 1 gol 6 asist...

Antalya maçında ağırlıkla havadan kenar ortalara bağımlı bir oyunla oynayan Beşiktaş, dün Partizan karşısında seçeneklerini biraz daha artırınca sonucu almayı başardı. Bunu yaparken genç kalecisi Utku’ya hiç iş havale etmedi. 

Bu maç sezon için model alınabilir. Dün Medel, Adriano, Larin, Tolgay da takım savunması açısında çok özverili oynadı.

Transfer sezonu bu gece bitiyor. Şenol Güneş derin bir oh çekecektir, en azından ocak ayına kadar. Çünkü, “O gidecek, bu gelecek” tartışmaları Beşiktaş’ı zihnen çok dağıttı. Çıkan haberlere bakıldığında teklif almayan siyah beyazlı oyuncu kalmadı!