"Ohhh ne güzel önce tahrik et, sonra kırmızıyı çek!"

"Ohhh ne güzel önce tahrik et, sonra kırmızıyı çek!"

Beşiktaş'ın Sivassapor'u 2-1 yendiği karşılaşmayı, Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, bugünkü köyesinde yazdı.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü yazısı:

"Yaşar Kemal Uğurlu yılların hakemi, üstelik FIFA kokartlı! Yönetim tarzı, ne tecrübesiyle, ne de kokartıyla asla örtüşmüyor!

Burnunun dibindeki faulü süzemiyor, ya da işine gelmiyor! Örneğin Felix’in Can’a yaptığı buz gibi faul, gelin görün ki Uğurlu çalmıyor! Sergen Yalçın haklı olarak o pozisyona isyan ediyor, şekeri yükseliyor, sinirinden topu vuruyor, Yaşar Kemal Uğurlu kırmızıyı çakıyor! Karar doğru, olmasına doğru da, Can’a yapılan faulü niye görmüyorsun? Ohhh ne güzel önce tahrik et, sonra kırmızıyı çek!

Gördük ki, yaralı Kartal’da sakatlar düzeliyor, Sivasspor maçıyla dönüşler başladı... Vida on birde, N’Skala, Necip ve Texeira yedek kulübede. Savunmanın sigortası Vida, nihayet formasına kavuştu, kaptan olarak sahaya çıktı. Vida ile Serdar Saatçi sanırsınız ki kardeş, bu kadar mı benzerlik olur arkadaş... Serdar’ın maşallahı var, boylu - poslu gelecek adına güven veriyor... Sakatlıklar nedeniyle harika bir fırsat yakaladın kardeş, bu şansını iyi kullan emi? Vidalı savunma bloğu Sivasspor’a ilk yarıda pozisyon vermedi. Diyeceksiniz ki, Beşiktaş çok mu üretti bu yarıda? Yooo, sadece Güven Yalçın’ın attığı tek gol var, hepsi o kadar. Futbol ne ilginç bir oyun di mi? Güven Yalçın, tekniği çok yüksek bir oyuncu değil, paldır - küldür bir oyun stili var! Ama attığı gole ne dersiniz? Muazzam ötesi, Rosier’in ortasına gelişine yarım vole, herkes bu vuruşu yapamaz, bravo.

Ya ikinci golüne ne demeli? Müthiş bir kafa, uzak köşeye giden meşin yuvarlak. Güven’in fiziği çok güçlü, bir de tekniği olsa, tadına doyum olmaz, ama yok! Valla Kenan Karaman’a takıldım, varlığıyla - yokluğu tartışılır! Sergen hocanın ne sabrı varmış, Karaman’a 67 dakika nasıl dayandı, merak ettim!

Rıdvan Yılmaz, çok üzülmene gerek yok kardeş, her oyuncunun başına bu tip olaylar geliyor... Ne sen ilk olacaksın, ne de son! 54’te soldan gelen ortaya Rıdvan’ın kafa şutunda top kaleye gitti, genç futbolcu adeta kahroldu!

59’da Kartal büyük bir fırsatı kaçırdı. Batshuayi soldan indi, sert vurdu, top kaleciden döndü, Rosier boş kale yerine zor olanı yaptı, topu auta gönderdi.

Bak Rıdvan kardeş, kendi kalene golü attın çok üzüldün biliyorum! Olsun canın sağ olsun, bak Güven Yalçın’ın ikinci golüne harika bir katkı yaptın, her şeyi unutturdun, ne güzel. Batshuayi maç süresince çok mücadele etti, gol aradı, ama bir türlü bulamadı.

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz, Sivasspor gerçekten iyi futbol oynayan bir ekip... Hiç kapanmadı, tam tersi ofansif oynadı, oyunu güzelleştirdi, üretti, ama atamadı.

İşin özeti, Beşiktaş onca sakat oyuncularına karşın zorlu Sivasspor engelini kazasız geçti, gelecek haftalar adına moral depolarken, Kartal GÜVEN ermeye devam ediyor."