Ömer Güvenç: "Taraftarın coşkusu mükemmeldi"

Ömer Güvenç: "Taraftarın coşkusu mükemmeldi"

Spor Toto Süper Lig'in 21. hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup etti.

Ajans Beşiktaş - Spor yazarları bol gollü geçen maçı bugünkü köşelerinden değerlendirdiler. Onlardan biri de Milliyet gazetesi yazarı Ömer Güvenç'di.

İşte Güvenç'in bugünkü yazısı:

Zirvedeki rakipleri Başakşehir, G.Saray ve F.Bahçe ikişer puan kaybedince Beşiktaş’ın ayağına büyük bir fırsat gelmişti. Ve Beşiktaş dün rakibi Akhisar’ı 3-1 yenerek tepmedi...

Oyuna çok hızlı başladı. Defans güvenliğini unutmadan neredeyse bütün hatları ile rakip yarı sahasına yerleşti. Ve istediği golü de 13. dakikada buldu. Harika bir asist, harika bir gol izledik. Quaresma’nın süper ortası, Beşiktaş’ın golcüsü Cenk’in mükemmel kafa vuruşu... Beşiktaş yine bastırıyordu. Hemen sonra da Talisca’dan mükemmel bir vuruş ve mükemmel bir gol izledik. 2-0’ı bulmuşsun, taraftar inanılmaz coşkulu ama Beşiktaş 2-0’dan sonra nedeni bilinmez çok da istekli ve arzulu değildi. Çok pas yaptı, top hep Beşiktaş’ta kaldı.

İkinci 45 dakikaya başlarken yine Beşiktaş üstünlüğü vardı. Beşiktaş defansında başarılı bir futbol sergileyen Atınç bu güzel futbolunu golle süsledi. Aferin Atınç! Devam kardeşim. 3-0 sonrası her ne hikmetse Beşiktaş yine frene bastı ve nitekim Akhisar’ın golü geldi.

3-1 galipsin... Beşiktaş’ta yine anlaşılmaz bir panik, ne gerek var. Beşiktaş’ı ekmek kadayıfına benzetiyorum. Üstünde de kaymak var tabii. Bu kaymak da Quaresma. Yaptığı güzel hareketlerle Beşiktaş taraftarın hop oturtup hop kaldırıyor... Bence Quaresma yeteri kadar da pas alamıyor diye düşünüyorum.

Akhisar'ı tahminimden daha diri buldum. Çok dirençliler. 3-0 iken bile gardları düşmedi, umutlarını bitirmediler. Keşke biraz daha yetenekli ayakları olsa! Özetle Beşiktaş 3 puanla zirvedeki yerini biraz daha sağlamlaştırdı. Taraftarın coşkusu hele hele bütün stadın defalarca İzmir Marşı’nı coşkuyla söylemeleri mükemmeldi.

Etiketler :