Önder Karaveli: "Güven'i sokarak rakibe tehdit oluşturmak istedik. Öyle de oldu"

Önder Karaveli: "Güven'i sokarak rakibe tehdit oluşturmak istedik. Öyle de oldu"

Beşiktaş, Süper Lig'in 27. haftasında Sivasspor'a konuk oldu. Sahadan 3-2'lik galibiyet ile ayrılan Siyah-Beyazlı ekip 3 puanın sahibi oldu.

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'a konuk oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan Siyah-beyazlılar, 12. dakikada Batshuayi ile 1-0 öne geçti. Yatabare ile 26'da skoru 1-1'e getiren Sivasspor, 43'te Ghezzal'ın golüne engel olamadı ve maçın ilk yarısı 2-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı. Karşılaşmanın 73. dakikasında penaltı kazanan Beşiktaş, Batshuayi ile skoru 3-1'e getirdi. Sivasspor maçın son dakikalarında penaltı atışıyla farkı 1'e indirse de sahadan puansız ayrıldı. Beşiktaş aldığı galibiyetle ligde puanını 44'e yükseltti.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Önder Karaveli şunları söyledi:

"Toplar direkten döndü ama bu kez takım olarak biz direkten dönmedik, kazanmasını bildik.

Maçı kazanamadığımız günler olmuştu bu maçtaki gibi oynadığımız ama bugün kazandık. Böyle bir deplasmanda 3 gol atmak, başka pozisyonlar da bulmak sevindiriciydi bizim için. Kazandığımız için mutluyuz.

Alex Teixeira'yı oyundan alma sebebimiz sakatlık veya korumak değil, oyun nedeniyle bu tercihi yaptık. Güven'i sokarak biraz daha topa sahip olup rakibe tehdit oluşturmak istedik. Öyle de oldu.

Atiba beni şaşırtmıyor. İyi futbolcu olmak yetmiyor. İyi sporcu olmak da gerekiyor. Atiba harika sporcu. Gençler için örnek. Antrenman, sağlığına, beslenmesine dikkat edişi, maç öncesi yaptığı ısınmalar, kendisini hazır tutması. İyi ki var.

Necip bugün fedakarlık yaptı. Josef'in de olmamasıyla oyunda elinden geleni yaptı. Maça daha zaman var, aramıza sakat oyuncularımızdan geri gelenler olacaktır. Montero fena götürmedi."