Önder Karaveli: "İkincilik için kazanmalıyız"

Önder Karaveli: "İkincilik için kazanmalıyız"

Beşiktaş’ın hocası Önder Karaveli bugün Başakşehir’le oynayacakları kritik maç öncesi oyuncularına uyarılarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Yukatel Kayserispor’a sürpriz şekilde yenilerek, Ziraat Türkiye Kupası’na çeyrek finalde veda eden Beşiktaş, sezonun en kritik sınavlarından birine bugün Medipol Başakşehir karşısında çıkacak. Kupaya havlu attıktan sonra tek hedefini lig ikinciliği olarak belirleyen Kartal zorlu karşılaşmadan üç puanla ayrılarak iddiasını güçlendirmeyi hedefliyor.

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin önceki gün gerçekleşen Divan Kurulu toplantısında bir kez daha tam destek verdiği Teknik Direktör Önder Karaveli, Medipol Başakşehir maçını mutlaka kazanmanın hesaplarını yapıyor. Karaveli kritik randevu öncesi oyuncularıyla düzenlediği son toplantıda hem galibiyet istedi hem de çeşitli uyarılarda bulundu.

Süper Lig’i ikinci sırada bitirme hedefi yolunda son derece önemli bir maça çıkacaklarının altını çizen deneyimli teknik adamın, “Kupa maçında futbol adına her şeyi yaptık. Maç boyunca baskılı oynayan ve sürekli pozisyona giren bizdik ama turu geçen rakibimiz oldu. Evet hepimiz üzüldük ancak bu maça takılıp kalamayız. Önümüzde kupa kadar önemli bir hedef daha var. Ligi ikinci bitirmek için çok ciddi bir şansa sahibiz. Başakşehir maçı bu açıdan çok büyük önem taşıyor. Kazanırsak ikincilik yolunda önemli bir adım atmış olacağız. Sizlere güveniyorum, kazanıp kupa maçında üzdüğümüz camiamızı bu kez mutlu edelim” diye konuştuğu aktarıldı.

Forvetlere uyarılar

 


Önder Karaveli’nin, Batshuayi başta olmak üzere hücum oyuncularına uyarılarda bulunduğu da kaydedildi. Siyah-beyazlı teknik adamın, forvetlerden gollük pozisyonlarında daha özgüvenli ve becerili olmalarını istediği ifade edildi.

Vida ve Josef yine yok

Kartal, Medipol Başakşehir maçının son hazırlığını dün akşam yaptı. Siyah-beyazlı futbolcular, Teknik Direktör Önder Karaveli yönetiminde basına kapalı gerçekleşen taktik ağırlıklı antrenmandan sonra kampa girdi.

Boynundaki sakatlığı yüzünden Demir Grup Sivasspor ve kupadaki Yukatel Kayserispor maçlarını kaçıran Domagoj Vida’nın takımdan ayrı çalıştığı ifade edildi. Maç kadrosuna alınmayan Hırvat stoperin yokluğunda Başakşehir’e karşı yine Montero görev yapacak.

Beklenmedik biçimde adalesindeki ağrıları artan Josef’in tedavisine de devam edildi. Vida gibi kadroya alınmayan Brezilyalı oyuncunun yanı sıra sakatlıkları süren Pjanic ve Oğuzhan da bugün görev yapamayacak. Josef’in yokluğunda yine Necip’in görev yapması bekleniyor. (Skorer - Serdar Sarıdağ)