Önder Karaveli'ye şok sözler! "Uzatma ve istifa et"

Önder Karaveli'ye şok sözler! "Uzatma ve istifa et"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar galibiyete Kerem Aktürkoğlu'nun iki golüyle uzanırken gollerin hazırlayıcısı ise Mustafa Muhammed oldu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar galibiyete Kerem Aktürkoğlu'nun iki golüyle uzanırken gollerin hazırlayıcısı ise Mustafa Muhammed oldu. Beşiktaş'ın tek golünü ise oyuna sonradan giren genç futbolcu Rıdvan Yılmaz kaydetti. Fotomaç Gazetesi yazarları Sinan Vardar ve Turgay Demir de karşılaşma ile ilgili flaş değerlendirmelerde bulundu. İşte o yazılar...

Sinan Vardar - Ders çalışmamış

Derbi, çete savaşı gibi iki takımın birbirlerine saldırmasıyla başladı. Hafta içindeki gerginlik belli ki G.Saray'ı hırslandırmıştı. Yanlış bir 11'le sahaya çıkan Beşiktaş dün derbi maça çıkacağını unutmuş gibi savruktu. Siyah-beyazlı takımın derbiye çalışmadığı her halinden belliydi.

Kartal maçın hemen başında öne de geçebilirdi ama Oumar'ın kale çizgisinden mucizevi gol çıkarması da o şansı ortadan kaldırdı. Daha önce de yazdım Kenan ve Güven iyi çocuklar olabilirler ama Beşiktaş'ın oyucusu değiller...

Önder Hoca 2-0'dan sonra bunun farkına vardı onların yerine Larin ve Batshuayi'yi oyuna alması bir pişmanlıktı tabii ki... Ev sahibi baskılı bir 45 dakikada Kerem'in iki şık golünde istediği skoru bulurken Beşiktaş kalesine tam 11 şut gönderdiler.

Atiba neden oyundan alındı onu da anlayamadım. Can derbinin yüksek performansını kaldıramazken Umut ve Rosier sırıtan isimlerdi. Kalesinde güven veren Ersin bir ara baktı olmayacak; Ghezzal ve Alex'in ruh gibi dolaştığı sahada oyun bile kurdu.

Rıdvan az kalsın puanı getirecek isim olacaktı ama yetmedi. 2 gol atan Kerem ve 2 asist yapan Mostafa Muhammed harika oynadılar. Takım olarak çok iyi konsantre olan sarı kırmızılı takımda Nelsson ve Ouamar'ın da performansı alkışa değerdi.

Hakem Atilla Karaoğlan takdir haklarını Galatasaray'a kullandı. Sarı kırmızılı takımın 2. golünden önce Umut'a yapılan ince faülü ve maçın son anlarında Larin'in düşürülmesini VAR'la birlikte görmemezlikten gelinmesi ayıp ötesiydi.

Kazanan G.Saray'ı tebrik ederim. Maçtan önce yaşanan gerginlik belli ki Beşiktaş'a yaramadı. Zaten bu gerginlikler oldum olası hep G.Saray'a yarar. Yanı başımızda yaşanan savaş hepimizi üzüntüye boğarken hiç gerek yok bu gerginliklere... Barış içinde yaşadığımız ülkemizde derbilerin keyfini dostça çıkaralım.

TURGAY DEMİR - LÜTFEN İSTİFA ET

Beşiktaş yine Önder Hoca'nın vizyonunu özetleyen bir oyuncu topluluğuyla çıktı sahaya; Kenan Karaman, Necip! Takım ilk yarıda pozisyonlar buluyor ama tamamen risk alarak yapıyor bunu.

Galatasaray'a öyle boş alan bırakıyorlar ki kaptırdıkları her top tehlike yaratıyor. Çünkü rakipte Kerem gibi hızlı bir oyuncu var ve bu oyuncuya tedbir de alınmamış.

Öbür taraftan top kaptırmak derken öyle birkaç kere değil, Kenan ayağına gelen her topu anında kaybetti, Güven ve Atiba ona keza...

Galatasaray ilk yarıda iki gol buldu ki, ikinci gol öncesi Umut'a yapılan net bir faul var! Ben demiyorum, hakem kendi söyledi (!) daha doğrusu maç içinde aynı pozisyonlarda üç kez faul verdi, bir tek golden öncekini vermedi! Sonraki kararlarıyla önceki kararını tekzip etti vesselam.

Güven, Kenan, Atiba çıkınca Beşiktaş oyunu biraz toparladı. Josef ve Rıdvan girince ise maçı kontrolüne aldı. Bu sürede bir gol attı, bir çok da pozisyon buldu.

Özellikle Rıdvan sol kanadı koridor yaptı, kafayla denedi olmadı sonra ayakla attı, hem de sağıyla.

Batshuayi, Larin, Ghezzal, Teixeira'nın yapamadığını yaptı genç Kartal. Helal olsun.

O zaman şunu sormak lazım ey Önder hoca; sen nasıl bir teknik adamsın ki, ilk onbire koyduğun beş oyuncu sapır sapır dökülürken kulübede oturttukların maçın şeklini, şemalini değiştiriyor?

Bak Sevgili hocam, bu iş olmaz, sen bu yükü taşıyamıyorsun, senin vizyonun Kenan ve Necip'in ötesine geçemiyor, uzatma ve lütfen istifa et.

Beşiktaşlılar'ı daha fazla üzme!

 

Öte yandan Torrent dibe vurmuş takımı kısa sürede toparladı, Galatasaraylı oyuncular Terim döneminde yürüyemiyorlardı şimdi koşuyorlar.