Önder Özen: "Medel, Fenerbahçe'ye önerilmişti"

Önder Özen: "Medel, Fenerbahçe'ye önerilmişti"

Gary Medel, orta saha ve stoperden sonra Beşiktaş'ta sol bek de oldu. Atiba'nın dönüşü sonrasında Şenol Güneş, iki sol ayaklı oyuncusunun eksikliğinde Şilili futbolcunun tecrübesine güvendi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta derbi maçta ilk 11'de forma giyen Tolgay Arslan ve Lens'i kulübeye çeken teknik direktör Şenol Güneş, Love ve Ljajic'e 11'de şans tanıdı.

Kadıköy'de berabere biten derbinin ardından sol bek krizi yaşayan Beşiktaş'ta, Atiba'nın orta sahayı teslim almasının ardından Gary Medel sol bekte görev yaptı.

Orta sahanın yanı sıra stoperde de oynayan Şilili oyuncu ilk kez şans bulduğu sol bekte görevini yerine getirdi. Bir grup Şilili futbolsever de ülkelerinin bayraklarıyla karşılaşmayı tribünden izledi ve tecrübeli oyuncuya destek verdi.

LJAJIC'E AILE BOYU KUTLAMA

Bu arada Beşiktaş'ın Sırp oyuncusu Adem Ljajic'i de doğum gününde ailesi yalnız bırakmadı. Dün 27 yaşına giren ve maç öncesinde Nevzat Demir Tesisleri'nde takım arkadaşlarının pasta keserek doğum gününü kutladığı Ljajic'in, annesi Binasa Ljajic ve babası Sahmir Ljajic karşılaşmayı tribünden izledi. İkilinin stadyuma gelirken yaptırdığı pasta dikkat çekti.

ÖNDER ÖZEN: FENERBAHÇE'YE ÖNERİLMİŞTİ

"Medel'in Sevilla'daki 3. sezonuydu ve 8 gol atmıştı. Benim Medel'i ilk görüşüm Arjantin-Şili maçı. Medel, Messi ile adam adama oynuyor. Messi, iki kez kanat değiştirmek zorunda kaldı, 85. dakikada da oyundan çıktı. Şili, o maçta Arjantin'i 3-0 yendi. Medel, Messi'yi perişan etti. O zaman Fenerbahçe'de görev yapıyordum ve bize de önerilmişti. Hatta ben gidip Medel'e bakmıştım. Medel'i hep defansif karakterli oyuncu olarak biliriz. Ama Sevilla'daki 3. senesinde 8 gol attı. O dönem santrafor arkasına çok yakın oynadı. Oraya yaklaştığında çok gol attığını da biliyoruz. Oyun organizasyonu da yapabilir. Benim ideal 11 için tahminim şu. Mesela şu denenebilir. Atiba, biraz savunmaya kırılacak, Medel de biraz öne kırılacak, önlerinde de Ljajic, Neden olmasın? Hem sıkı sağlam, topu geri kazanmada etkili orta saha hem de topu yere indirme konusunda çok yardımcı olacaktır. İkisi bir arada oynayabilirler." (Sabah)

Etiketler :