"Önemli olan devamlılık"

"Önemli olan devamlılık"

Sabah gazetesi yazarı Metin Tekin, Beşiktaş-Konyaspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Porto dönüşü oyun ve skor olarak Beşiktaş'ı nasıl değerlendirirsiniz?
Tabii ki Porto dönüşü olarak düşünmek Beşiktaş'ı çok doğru olur. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi haftada bir oynayan olağan rakipleriyle kıyasladığınız zaman bir Avrupa ayağı olan takımdan bahsediyoruz. O yüzden bu tip dönüşlerde mühim olan genel oyun performansından çok maçın belli bölümleri ve sonucudur ki bunu başarmış bir Beşiktaş vardı dün gece. Çok mu şahane oynadı, hayır... İşi gördü mü, evet..

Zaten bu tip dönemlerde olması gereken de bu Beşiktaş için. İki, üç oyuncu değişikliği ile istediği performansı yakalayan bir Beşiktaş gördük dün akşam. Önemli olan da burada Avrupa ve lig devamlılığını sağlamasıydı Beşiktaş'ın.

Bireysel olarak takımda kimler öne çıktı?
Bireysel olarak ben Tolgay'ı çok beğendim açıkçası orta sahada. Atiba yine işini gören oyuncuydu. Ama olağanın dışında oyuna farkılılık katan Quaresma oldu. Özellikle attığı golle... Genelde çalımlarının sonunda bir orta veya asist beklerdik ondan. Bu sefer gol vuruşu oldu yaptığı. Esasında oyun repartuarını genişletse, adam eksiltmeyi kenarda değil merkezde yapabilse bu golleri çok daha fazla bulabilir ama bu yaşına kadar bunu yapabilmiş değil. Ancak dün akşamki golü gerçekten harika bir bitirişti. Günün yıldızı da gol ve diğer unsurları ile Quaresma oldu...

Beş maçta 13 puanlık performans ve derbi öncesi Beşiktaş'ı nasıl buldunuz?
Geçen sezonla da kıyaslamak lazım. O zaman da ilk yarıda bir takım gel-gitlerden, istenen oyunun oturmadığından bahsetmiştim. Bu sezon da yavaş yavaş belli bir seviyeye çıkan bir takım görüyoruz. 13 puan tamam mıdır, tamamdır. 5 hafta sonunda 8 puan toplamış bir rakibe gidiyor Beşiktaş. Avantaj mıdır, evet avantajdır... Bana göre; derbide zorluğu yaşayacak taraf, sahaya 5 puan geride çıkacak olan Fenerbahçe olacak. Onların da gelişen bir oyunu var ama Türkiye'de içerde-dışarda Beşiktaş ile oynamak ve yenmek kolay değil... Ki bu derbinin sonucu Beşiktaş'tan çok Fenerbahçe'yi ilgilendiriyor.

"İki, üç oyuncu değişikliği ile istediği performansı yakalayan bir Beşiktaş gördük. Avrupa ve lig devamlılığı önemli..."

Etiketler :