Orhan Yıldırım: "Doğru kadro çıkınca"

Orhan Yıldırım: "Doğru kadro çıkınca"

Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Alanyaspor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı ve Beşiktaş muhabiri Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Şampiyonlar Ligi’ne katılmak isteyen Kartal, Alanyaspor’u puansız gönderdi. Zirve takibini sürdüren Güneş’in ekibi Trabzon deplasmanını beklemeye geçti. Sergen Yalçın’ın takımı, 90 dakika boyunca gücü ölçüsünde açık futbol oynayıp alkış aldı.

Doğru kadro çıkınca

Derbide yanlış kadro tercihi ve hamleleri ile büyük eleştiri alan Güneş; inadından vazgeçti. Kartal ideale yakın kadrosu ile sahaya çıktı. Alanya önünde baştan sona etkili oldu. Final vuruşlarında biraz daha bitirici olabilse, maç ilk yarı bitecekti! 11’de Güven’in ortaya bıraktığı topu Ljajiç boş kaleye gönderdi: 1-0. Etkili oyun skora dönüşmedi. Devrenin son dakikası içinde Caner’e çarpan topun ağlara gitmesi Kartal adına şanssızlıktı: 1-1..

Burak markajda kaldı

Sergen Yalçın, Burak’a çifte markaj uygulattı. Top almasına engel oldu. Golcü oyuncuya, Quaresma ve Güven de uzak oynayınca rakip savunma kademe hatası yapmadı. Kaleye yakın bölgeden duran top da kazanılmadığı için gollerden uzak kalındı.

Q7 Füzesi

Beşiktaş 2. yarıya aynı sistemle çıktı. İyi kapanan Alanya defansını aşamadı. Tam da bu esnada Quaresma sahne aldı. Portekizli, kendi topu ile gidip kaleye füze gönderdi: 2-1. Öne geçen Kartal hız kesmedi. Rakip takım da risk alıp puan için yüklenince, futbol zevki de tavan yaptı."