Orhan Yıldırım: "Kartal inadı"

Orhan Yıldırım: "Kartal inadı"

Beşiktaş'ın 2-1 kazandığı Sivasspor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Şampiyonlar Ligi’ni hedefleyen Beşiktaş, kayıpsız yoluna devam ediyor. Zorlu Sivas deplasmanından da galip ayrılmasını bilen Güneş’in ekibi, yarıştaki rakiplerinin kaybetmesini beklemeye geçti. İyi direnç gösteren Sivasspor’un tüm çabası puan almasına yetmedi. Fransız oyuncu ilk yarıda üç kez karşı kaleye gitti. Hepsinde de, pozisyon oldu. Nitekim 31’de bu oyuncunun vuruşunda direkten dönen topu, Vida boş kaleye gönderdi: 0-1.. Kartal öne geçmesine rağmen orta alanda üstünlük kuramadı. Baskı yiyip, hata yaptı. Kademe hatasında Hakan, boş kaleye kaçırdı.

Ne yaptın Medel

Şilili oyuncu gereksiz gerginlik çıkardı. Önce rakibinin üstüne yürüdü. Sonra da, kendisini sakin olması için uyaran yedek kulübesine daldı! Lens, araya girmese olay çıkacak. Tam da bu anda atağa çıkan Sivas, devrenin son dakikası içinde Diabate ile skora denge getirdi: 1-1. Yerini kaybeden Medel, golü ikram eden isim oldu. Beşiktaş ilk yarıda bariz üstünlük kuramadı. Ljajiç-Kagawa ikilisi aynı anda etkili değildi. İyi pres yapan Sivasspor, merkez bölgeyi kontrol etti. Her iki takım adına verilmeyen penaltılar da tartışma yarattı.

Burak zoru başardı

İkinci yarı Beşiktaş; her geçen dakika oyuna ağırlığını koydu. Sağlı-sollu ataklar ile ev sahibi takımın kalesini abluka altına aldı. Burak Yılmaz, bomboş durumda topu kalecinin üstüne vurdu. Bir türlü gelmeyen gol, beraberinde stres yarattı. İşte boş kaleye golü atamayan Burak, 87’de müthiş frikik golü ile skoru belirledi: 1-2.. Dorukhan yine direğe takıldı. Sadece savunma güvenliğini öne çıkaran Sivasspor’un, kontra denemeleri skora yansımadı."