Orhan Yıldırım: "Kartal’ın zirve yürüyüşü"

Orhan Yıldırım: "Kartal’ın zirve yürüyüşü"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Ankaragücü'nü 4-1 mağlup etti ve üst üste 6. galibiyetini aldı. Karşılaşmayı Fanatik Gazetesi spor yazarı Orhan Yıldırım değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Maçın başında, ligimizi bilmeyen yabancı biri maçı izlese; şampiyonluğa Ankaragücü’nün oynadığını düşünürdü. Zira Başkent temsilcisi karşılaşmaya büyük baskı kurarak başladı. Oyunun bu bölümü Kartal’ın ceza alanına yakın bölgede geçti. Beşiktaş ilk atak denemesini 8’de yapıp golü buldu. Burak, aldığı topu düzeltip müthiş vurdu: 1-0. Geriye düşen konuk ekip, hız kesmedi. İki gollük vuruşta, Karius iyi uzanıp gole geçit vermedi.

Kartal’ın gerçek yüzü

Beşiktaş ikinci yarıya bambaşka bir giriş yaptı. Oyunu rakip alana taşıdı. Sağlı sollu ataklar ile, farkı artırmanın peşine düştü. 54’te Vida, kaleci ile savunmanın arasında kalan topu boş kaleye bıraktı: 2-0. Güneş’in ekibi, bunla da yetinmedi. Tribün desteğini de arkasına alıp yüklendi. Nitekim Kulusic, Atiba’yı ceza alanı içinde indirdi. Kazanılan penaltıda Burak farkı üçe çıkardı: 0-3. 63’te gelen gol ile rahatlayan Siyah-Beyazlılar buna rağmen mücadeleyi bırakmayıp, oyun disiplininden kopmadılar.

Penaltı da olmasa

Ankaragücü farklı geriye düşünce risk alıp şeref sayısı peşinde koştu!. Atiba’nın topa dirsek müdahalesi ile de tartışmalı penaltı kazandı. Boyd’un vuruşunu çıkaran Karius, VAR kararı ile tekrarlanan atışta bu kez Sacko’nun penaltısında farklı köşeye gitti: 3-1. Maçta son söze ise 81’de Kagawa’nın pasında Ljajic söyledi: 4-1.

Etiketler :