Origi Beşiktaş yolunda... Satın alma opsiyonu pazarlık masasında!

Origi Beşiktaş yolunda... Satın alma opsiyonu pazarlık masasında!

Liverpool’da rotasyon oyuncusu olmanın ötesine gidemeyen Belçikalı Divock Origi ile Beşiktaş'ın adı yeniden birlikte anılıyor.

Ajans Beşiktaş - Origi ismi ilk kez Haziran 2017'de Sözcü gazetesinin haberiyle gündeme gelmişti. O dönem İngiltere'de mutsuz olduğu iddia edilen Belçikalı yıldız için Beşiktaş yönetiminin temaslarda bulunduğu iddia edilmişti.

Daha sonra bu sezon başında Haziran-Temmuz aylarında genç golcü Divock Origi adı Beşiktaş'la birlikte yazılmıştı.

Bu aradaki dönemde Liverpool'un Wofsburg'a gönderdiği ama yeterince beğenilmeyen 23 yaşındaki golcü, geçen sezon çıktığı 37 maçta 7 gol ve 3 asistlik bir performans sergiledi.

Fikret Orman Londra'ya gitmişti

Yaz aylarındaki transfer döneminde adından çokca söz edilen Origi için Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Londra'ya giderek temaslarda bulunmuş ve menajeri Simon Bayliff de Beşiktaş’la transfer görüşmeleri yaptıklarını doğrulamıştı.

Herkesin bildiği üzere Beşiktaş'ın en büyük sorunu "gol atabilen" bir forvetin yokluğu. Cenk Tosun, Aboubakar, Talisca gibi forvetlerin yerini doldurulamadı. Larin ve Love gibi isimler ise bekleneni veremedikleri için çokca eleştiriliyor.

Ara transfer için listede

Beşiktaş ara transferde kadrosuna katmak istediği Liverpool’un golcüsü Divock Origi için temaslarını sürdürüyor. İngiliz ekibinde forma şansı bulamayan 23 yaşındaki oyuncu bu sezon sadece Premier League 2’de bir maç oynama şansı buldu.

Galatasaray'ın da listesinde

90 dakika sahada kalan ve 1 gol 1 asistle mücadeleyi tamamlayan Origi’nin, Türkiye’den Beşiktaş dışında da talibi var. Galatasaray da Belçikalı genç golcüyü getirmek için yoğun çaba harcıyor. Ancak Beşiktaş’ın bu konuda daha şanslı olduğu belirtiliyor.

Beklemekten sıkıldı

Liverpool’da son 3 karşılaşmaya kadar kadroya dahi alınmayan Origi, sırasını beklemekten usandı. 23 yaşındaki Belçikalı forvet oyuncusu daha önce Beşiktaş’a gelip kariyerini canlandıran diğer oyuncular gibi Siyah-Beyazlı takımda yeniden hayat bulmak istiyor. Liverpool’la iyi ilişkileri olan Beşiktaş, futbolcu gibi kulübünü de ikna etmeye oldukça yakın.

Hedef kiralık almak

Beşiktaş oyuncuyu kiralık olarak renklerine katmak niyetinde. Sezon başında bu kulüpten Loris Karius’u kiralayan Beşiktaş, Origi için de benzer bir formül öneriyor. Beşiktaş şartlı bir şekilde 2 yıl kiralık istediği oyuncuya 5 milyon euro da satın alma opsiyonu koymak istiyor.

Liverpool’un Teknik Direktörü Jurgen Klopp da Origi’nin meziyetlerinin farkında ancak mevcut kadroda şans verememekten yakınıyor. Liverpool cephesi, 2020’ye kadar mukavelesi olan Divock Origi’yi tamamen de kaybetmek istemiyor.

Beşiktaş’ta ilk etapta 6 aylık kiralama gündemde. Siyah-Beyazlı yönetim, genç forvetin Aboubakar gibi Beşiktaş’ta yükseleceğinden emin. Satın alma opsiyonunda sıkı çalışma var. Beşiktaş, Origi’yi sadece kısa vadede değil geleceğe yatırım olarak da görüyor.

Liverpool'un planı başka

İngiliz ekibi 4 sezon boyunca forvetini Wolfsburg ve Lille’de kiralık oynattı. Bu sezon şans bulması bekleniyordu ancak Salah, Mane, Firmino, Sturridge gibi isimlerin gölgesinde kaldı. Liverpool, Origi’nin 6 ayda Beşiktaş’ta patlama yapmasını ve önümüzdeki sezon sisteme katmayı hesaplıyor. Ancak Beşiktaş Yönetimi, sözleşmeye satın alma opsiyonu da koydurmaya çalışıyor. (Akşam)

Etiketler :